From Bratislalva to London (and back) Part 2

5/18/2014

Tak a dnes mám druhú časť o výlete do Londýna. Ja sa tu nejdem paprčiť, že aha, bola som tam a vy nie, pretože je veľa ľudí čo tam boli ale tak isto aj takých, čo ešte nie a ja sa nikomu nejdem vysmievať. Chcem sa s vami len podeliť o moje zážitky, fotky, dojmy a tak celkovo. Časom - ak blog vydrží ešte aspoň 2 - 3 roky - budem takýchto príspevkov mať viacero. Chcem totiž veľa štátov, miest precestovať a s každým sa s vami rada podelím, s mojimi zážitkami a možno aj radami do budúcna alebo odporúčaniami kam zájsť a kam zasa nie. 

V minulom článku som skončila u Westminster Abbey, Churchillovej a Lincolovej soche. Dnes pokračujeme.

Pokračovali sme popri St. James Parku. Prechádzali sme sa po okraji parku a na druhej strane sme videli Churchill Museum and Cabinet War Rooms, 10 Downing Street, Guards Memorial a Household Cavalry Museum.
Oproti Household Calvary Museum sme videli aj veveričku ako si vyhrabala dieru do zeme a niečo si tam zakopala a potom pekne udupkala paprčkami, tak, že nebolo poznať, že tam niečo bolo. :) Bolo to milé, ešte nikdy sa mi nepodarilo vidieť veveričku z takej blízky ako tu. Zrejme sú tu už zvyknuté, keď je tu toľko ľudí. Tu u nás sa mi každá skryla. :D A potom o pár krokov ďalej sme ju videli znova. :)



na schodoch pred Churchill Museum and Cabinet War Rooms


Household Cavalry Museum




Ako ďalšie sme videli Buckinghamský palác, ktoré ho vám ukážem dve fotky. Ide o tie isté ale jedna z nich je momentka. :D Akurát vtedy som si kýchla. Mimochodom, všetci dorazu tam kýchali. Všetci. Idete po ulici a zrazu počujete ako taký chlap si kýchne a naraz nejaká ženská. :D Bolo to vtipné.



Hneď vedľa sa nachádzal The Green Park, kde sme sa s tatom prešli zasa len po okraji a ja som si neodpustila túto fotku. ^.^ Niekedy sa tade chcem prejsť. :)


Na ceste naspäť sme mali aj takýto pekný výhľad na kone, ktoré smerovali do Buckinghamského paláca. Páčilo sa mi ako boli oblečený, tak honosne, tí jazdci (pretože to ako ich nazývajú, ak ich inak nazývajú, neviem :D). 


Pred The National Gallery na Trafalgar Square. Dostali sme sa aj dovnútra, prešli sme asi jedno krídlo na jednom poschodí a stačilo nám. Boli tam obrazy, ktoré ale mňa moc nebrali. Neviem, mňa skôr v múzeách bavia rôzne druhy zvierat alebo keď sú tam proste iné veci ako vo Viedni v technickom múzeu. Také niečo je pre mňa. :)


Trafalgar Square, kde práve stavali pódium, takže tam bol hluk, a je vidno  stožiare aj na fotke. V pozadí vidíte ešte jeden. Ako som hovorila, robili veľa opráv.  :D 


Ďalšia zastávka bolo Piccadilly Circus a slávne veľké svetelné reklamy. Na tých schodíkoch bolo ľudstva ako v rade na teplé rožky. Toto miestečko bolo jediné ako-tak prázdne. Mame tam jeden chlapík skočil do záberu a usmial sa ale bohužiaľ to nevyšlo na fotku. :/ Mohla byť sranda mať takú fotku. Potom už utekal preč. :) 


V ten deň sme už nikde neboli, šli sme sa najesť do Pizza Hut a rovno na izbu. Našťastie sme mali "večeru" hneď vedľa hotela, kedže na hoteli sme mali iba raňajky. Večere tam nepodávali. Začalo ma sekať v krku a tak isto ma boleli celé nohy. Predsa len, Vansy sp dobré pohodlné boty ale nemajú dobrú klenbu, pokiaľ v nich nemáte vložky, a celý deň v nich chodiť dá na chrbticu aj nohy zabrať. 

Na druhý deň sme mali iba pár zastávok. Sestra chcela ísť pozrieť k Shakespear-ovmu divadlu, kde sa tato dostal omylom aj priamo dovnútra. V divadle vnútri si ho všimli že prišiel východom a vyhnali ho von. :D 

Ďalšia zastávka bol futbalový štadión Wembley, ktorý chcel vidieť zasa tato, tak sme mu splnili toto želanie. :) V ten deň tam akurát hrali zápas. 

Odtiaľ sme šli na železničnú stanicu King´s Cross, kde je nástupište 9 3/4. Chceli sme si spraviť fotky pri vozíku ale nemysleli sme si, že to tam bude vyzerať tak. Áno, vedeli sme že sa bude čakať v rade, ale nevedeli sme, že tam na vás navlečú ten šálik a ešte musíte skákať, aby vás taký pánko odfotil vo vzduchu. A jeho pomocníčka držala ten šál, akoby ste leteli. Pointa? Ja mám pocit, že na tom nástupišti sa iba rozbehol a nemyslím si, že tam letel, aby mu tak vysoko vial ten šál. Takúto fotku sme nechceli a tak isto čakať pol hodinu v rade. Radšej sme odtiaľ odišli a odfotili sa len pri tom, a v pozadí máme to nástupište. :) To nám úplne stačí. Máme dôkaz, že sme tam boli. Sem ale tú fotku nedám, pretože sestre by sa to nepáčilo a nechcem iba ja samú seba vystrihnúť.  

Odtiaľ sme šli už len nakupovať na Oxford Street. Kúpila som si pár vecí, ktoré uvidíte v ďalšom článku zajtra. Už bez toho je tu veľa fotiek. :D 


Náhodne sme našli aj tento trh. :) Sú tam rôzne jedlá, rôzne lokálne pochúťky, ovocie, syry, káva, mäso, ryby, proste všetko. :) Najviac mi do nosa udrela tá káva. Stálo tam vyše 40 ľudí pred obchodom! :)




Prvý krát som ochutnala niečo zo Starbucks Coffee, konkrétne Cappucino na Oxford Street. Fotky ulice nemám. :/ Vôbec mi to nenapadlo. Dôležité je, že tam boli zápchy, samý červený autobus, veľa ľudí a takmer každý mal tašku Primark, ktorý ja som nenašla. Nakoniec som usúdila, že bol asi na druhej strane, kde my sme neboli.



O tretej nadránom na stanici Golders Green, kde nás aj po prílete vysadil autobus, na ktorý sme potom aj nastúpili. :)


Naspäť sme leteli o pol 7 ráno a bolo prekrásne počasie. Táto fotka je odfotená nad prvou vrstvou mrakov, neskôr sme vystúpili aj nad druhú a všade krásne svietilo slniečko. Oblaky, ktoré vidíte sa mi zdali úplne ako sneh, také jemné ako keď je ešte taký poprašok alebo vata. ^.^ Keď fúklo a kúsok mraku to odfúklo, bolo to ako keď na svahu fúkne vietor a ľahký sneh rozpráši po celom svahu. ^.^


Fúú, myslela som, že toho nebude tak veľa ale je takže zhrnutie bude v ďalšej časti. :) Dnes to boli znova len fotky. :)

Majte sa. 

You Might Also Like

8 komentárov

  1. St. James park si moc dobře pamatuju :D Veverka tam pokousala kamaráda :D a máš moc pěkný playlist písniček :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chudák :D je ich tam zrejme dosť :) a ďakujem :))

      Odstrániť
  2. Krásne fotky, pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fakt šupa fotky, tiež tam chcem ísť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) raz sa určite podarí, ja tam pôjdem ešte aspoň raz určite na dlhšie :)

      Odstrániť