From Bratislava to London (and back)

5/15/2014

Ahojte! Už sa vám budem znova hlásiť pravidelne. Prepáčte, že článok trval dlhšie ako mal, ale v škole toho bolo veľa a aj keď nebolo, ja som bola strašne vyčerpaná a zničená. Nie len po Londýne ale tak celkovo. Fyzicky ale aj psychicky. Dnes tiež nie som v najlepšom stave, celý deň sa mi zatvárajú oči a som neuveriteľne unavená, asi si pôjdem ľahnúť, ešte uvidím. :)

Ako ste určite vedeli, bola som od štvrtka v Londýne a vrátila som sa až v nedeľu. Tento článok bude rozdelený na dve časti. Fotiek mám totižto strašne veľa, cez 200 a určite sem chcem pomestiť tie najhlavnejšie. :) Tak isto k tomu bude niečo napísané, moje pocity a tak. :)

Táto prvá fotka je nafotená nad Bratislavou, niečo pred deviatou. :) Na letisko sme prišli už niečo po šiestej, pritom lietadlo nám malo ísť okolo pol deviatej. :) Také menšie pikošky ešte spred odletu: tesne pred tým ako sme šli na kontrolu sme si balili hygienu do plastových sáčkov a akurát vtedy som si všimla, že nemám obal na mobil. Skoro ma trafil šľak, kedže obal fakt potrebujem, bez neho by som mobil už nedokázala mať. Našťastie som si spomenula, kde som sedela (kedže sme sedeli na niektorých miestach) a utekala rovno poňho. Našťastie tam stále bol. Už nikdy si nepoložím niečo za chrbát! :D A druhá pikoška alebo by sa dalo povedať, že taká menšia smutná správa (aspoň pre mňa :/ ). Zobrala som si totižto do batožiny sprchový gél od Yves Rocher, ktorý som dostala na zrecenzovanie a mala som tam minimum, čo som chcela minúť v Londýne za tie dva dni.  Nemala som žiadnu menšiu nádobku kam by som to dala ale myslela som si, že keď je tam toho tak málo, rozhodne menej než 200 ml, tak by to mohlo prejsť. :D Ibaže som sa mýlila. Vyhodili to rovno do koša, že je to priveľké balenie. -_- Došlo mi to ľúto. :D



Na letisko sme prileteli v podstate za hodinu, dve hodiny trvala cesta ale časový posun z toho spravil v podstate iba hodinu. Leteli sme na letisko Stansted. Dorazili sme o 22:45 čiže sme nestihli autobus, ktorý som našla doma. A tak isto mi bolo úplne nanič všetko to hľadanie tých spojov, pretože všetko bolo jednoduché a všetko išlo každú chvíľu. :)
 Let bol inak pohodový, rýchly ale zato bol veľmi náročný na moje uši. Mala som pocit, že sú moje ušné bubienky vo veľkom ohrození, pretože ma strašne ale že strašnéééé boleli. :D Bolo to hrozné.

Po prílete sme sa dopravili expresným autobusom na stanicu Golders Green, odkiaľ sme sa okolo pol noci vybrali peši smerom ku hotelu a hľadali cestou taxík. Jeden sme našli, no pánko šiel práve do pečivárne a čakali sme naňho dobrých 10 minút, kým odtiaľ vyšiel a zobral nás aj napriek tomu, že bol už po službe. :) Milý pánko.


Hneď ráno nás privítalo anglické počasie. Od rána pršalo ale bolo to skôr také popŕchanie aj keď také silnejšie, no takmer to nebolo ani vidno ani cítiť. Nebolo treba žiaden dáždnik. Úplne stačila kapucňa.

Ako prvé sme šli hľadať metro. Vedeli sme, ktorým smerom je ale mysleli sme, že to nebude až tak blízko, že mapka zástavok autobusu je v inej mierke a nie, že tam budeme za chvíľu. :) Aj tak sme tam ale blúdili po uličkách (aj keď správnou cestou ale bolo to dlhá cesta). Nakoniec sme konečne natrafili na metro, Finchley Central Station, a v obchodíku oproti sme si zakúpili Oyster kartičky.

Ako prvé sme sa vyviezli rovno na stanicu Monument, ktorá bola tesne vedľa pamiatky Monument. Odtiaľ sme šli už len peši. Išli sme k Tower of London kde sme prešli na Tower Bridge a potom popri Temži na London Bridge, po Cannon Street k St. Paul´s Cathedral, okolo Royal Courts of Justice až smerom k Waterloo Bridge, na ktorý sme však nevstúpili ale znova sme šli popri Temži a na druhej strane sme ako prvé videli luxusný hotel Savoy. Tam sme si trošku oddýchli a spravili fotky smerom na London Eye a Big Ben.




Ešte jedna so mnou. :D 



Vyzerám tam hrozne, vlasy mám v tvári, pretože fúkalo ale fotka sa mi inak páči. Aj keď sa mi zdá, že tam mám akési dlhé nohy a tak isto, že tá bunda ma rozširuje. :/ 


Ja pri prvých červených telefónnych búdkach. :D Ale poviem vám, smrdelo to v nich hrozne. Samé šťanky, blé. :( 


St. Paul´s Cathedral


Royal Courts of Justice


Túto fotku, hotela Savoy, som odfotila na tretí raz. :D Bola som strčená medzi dvoma autobusmi a zrovna na tej ulici bola dosť veľká premávka, ale ani to mi nezabránilo by som nestláčala spúšť. Nakoniec sa podarilo a tato mi potom povedal, že autobusári na mňa pozerali, že čo sa deje, čo tam robím a čo fotím. :D 



Oddýchnutý sme mierili priamo k Big Benu. Po ceste sme sa pofotili pri London Eye (na druhej strane sme neboli) a tak isto pri nejakom obelisku (to, kde je tá egyptská swinga :D). Odtiaľ sme šli ešte stále popri rieke a ešte raz odfotili London Eye a tak isto sa mi podarilo pekne priblížiť aj londýnske akvárium. Niekedy by som sa tam rada pozrela, no tento raz nebol čas takže sme neboli pozrieť na žiadnej pamiatke.
Dostali sme sa konečne k Big Ben-u, ktorý sme videli už z diaľky. Ten sme pofotili z oboch strán. Prvá fotka, ktorú uvidíte je odfotená z Westminster Bridge. Ďalšia je odfotená z druhej strany, kde sme videli aj sochu Churchila, Lincolna a Westminster Abbey. :)

(Nabudúce sa dozviete kam sme pokračovali potom.)

Fotky sa mi niektoré vydarili, niektoré sú fotené mobilom tak je kvalita horšia alebo sa nepodarilo ani foťákom odfotiť lepšie. Niekedy to proste nevyjde pokiaľ nemáte zrkadlovku. Ktorú my, ešte bohužiaľ, nemáme.


   







Ostatné fotky budú v ďalšom článku, ktorý začnem hneď pripravovať. Budú tam ďalšie fotky, pokračovanie v našej ceste Londýnom a nakoniec moje zhrnutie a celkové dojmy. :)) 

You Might Also Like

0 komentárov