Cesta po Slovensku s hlavným cieľom v Košiciach 2/2

8/27/2014

Ahojte, dnes teda pridávam druhú časť fotiek z výletu do Košíc ale dnes to budú len fotky z  Košíc a jedna mimo. :) Zaparkovali sme priamo v centre mesta čo bolo úplne super, pretože sme nemuseli ďaleko chodiť a už sme boli na Hlavnej ulici


Ako prvé sme šli do Slovenského technického múzea, kde som bola ako prvý pokusný králik na.. toto... už neviem čo to bolo ale viem, že ste museli chytiť guľu a vám sa postavia vlasy. Všetci ma posielali, pretože mám jemné vlasy, síce už dlhé ale jemné a nemôžte mať vlasy umyté kondicionérom ani nagélované a sestra má husté vlasy, mama ešte viac, chlapi krátke a druhá pani čo tam bola tá mala nagélované. Ibaže mne sa nepostavili žiadne vlasy, iba tie malinké malinké inak nič. Takže to bolo také menšie fiasko. :D Ale inak tam bolo zaujímavo a videli sme za sklom babkin písací stroj. :) 



Premonštrátsky kostol


Spievajúca fontána a aj ja pri nej. :D 




Dóm sv. Alžbety, kde sa práve konala svadba, na ktorej sme sa chvíľu zúčastnili, pretože sme sa šli pozrieť na interiér. Nevesta bola krásna, síce som ju videla odzadu ale šaty boli aj tak pekné a ju aj so ženíchom som videla už pred tým (nižšie spomenuté). Prešli sme aj okolo Kostola sv. Michala, v ktorom sa konala ďalšia svadba. Vlastne, v každom kostole sa konala svadba, aj v Leviciach kde sme sa stavili pred tým (to som v minulom článku nespomenula!!! - inak to bolo tiež krásne mesto a videli sme aj Klietku hanby no hrozne sa mne a sestre páčila stará budova Polikliniky) 


Pred Dómom sv. Alžbety bola aj takáto Škoda, v ktorej sa viezli nevesta so ženíchom, ktorých sme videli a stáli vedľa nich na červenej ešte pred tým, ako sme zaparkovali (boli to tí istí čo mali zrovna svadbu - spomínala som ju vyššie). Veľmi sa mi celý ten dojem páčil, autíčko má krásnu farbu a ja som si proste nemohla odpustiť ho neodfotiť. No nie je úžasné? :)


Urbanova veža a pred ňou takýto zvon.



Štátne divadlo Košice, pred ktorým som fotila jednu cudzinku, ktorá ma o to požiadala hneď potom ako som si ja spravila milión fotiek, aby som potom mohla vyberať tú krajšiu. :D



Jednoducho krása...


Tak isto som videla po prvý krát aj budovu U. S. Steel Košice, čo nie je síce niečo ako vidieť Stonehenge ale aj tak - keď už som z toho odpovedala na zemepise. :D
Na ceste domov sme išli spodkom Slovenska okolo Lučenca a tým smerom, kde nebolo veľa dedín, len veľmi málo a ak aj áno tak také menšie. Zastavili sme sa ale ešte v Krásnohorskom Podhradí "v" mauzóleu Andrássyovcov. Vyzeralo to krásne a celkovo aké to tak bolo...bolo proste príjemné. :D Patrí to vlastne ku Krásnej Hôrke, ktorú sme videli z diaľky a vyzerala hrozne, čo vám poviem. Vyzeralo to ako stavenisko nejakého hotela a nie oprava hradu. Čo už... Pridávam fotku z mobilu, ktorú som spravila počas jazdy.



You Might Also Like

17 komentárov

  1. krásné fotky :) na slovensko jezdím za přítelem a ráda bych si udělala nějaký výlet i do jiné části Slovenska :) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) neviem či si bola niekedy už v Tatrách pozrieť alebo na Orave, ale myslím si, že každý kút Slovenska kde sa žije a nie je tam pustatina má niečo do seba a je tam krásne - hlavne v horách. Mne osobne sa páči už len jazda cez Donovaly alebo v lese či cez dedinky malé ale zato krásne a s bohatou históriou. :)

      Odstrániť
  2. Peknučké fotky. Tak som rada, že sa ti naše malé mestečko páčilo, má určite svoje čaro ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj :) ) ak sa smiem spýtať tak kedy ste išli z výletu domov? :) Pretože ja som išla v nedelu cez Banskú Bystricu, Liptovský Mikuláš až do Michaloviec :) a potom ked sme išli domov v nedelu na večer tak tiež sme išli cez Košice, Lučenec a Krásnohorské Podhradie :) .... možno sme sa "stretli" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) no my sme do Košíc prišli o jednej a odchádzali sme okolo piatej alebo siestej nejak medzi tými hodinami :) no ak si náhodou videla mňa v tomto oblečenú a pobehovať s fotakom zaveseným na krku alebo v ruke tak som to bola ja :D

      Odstrániť
    2. no ja som išla cez KE medzi 6 - 7 večer :) :)

      Odstrániť
    3. Tak to sme sa asi minuli :-D

      Odstrániť
  4. Krásné fotky :) Na Slovensku jsem ještě nikdy nebyla. Podle fotek to vypadá moc pěkně a doufám, že se tam někdy podívám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bolo tam naozaj krásne :) ja som bola v Česku len v Prahe inak nikde aj to iba dva krát :)

      Odstrániť
  5. Ahoj,
    pozývam Ťa ku mne na blog na GA
    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/08/giveaway-nr2.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všetky tieto miesta milujem, pochádzam z okolia Košíc, takže ich poznám vcelku dobre. Najviac sa mi páči Katedrála sv. Alžbety, divadlo a námestie ako také. V poslednom čase poriadne vynovili aj stanicu, taká Bratislava sa už veru má za čo hanbiť. No a Krásna Hôrka to je nádherné miesto, škoda len tej strechy, ktorá zhorela, ale verím, že ju čoskoro obnovia, dávnejšie som tadiaľ už nešla, takže neviem, v akom je to stave. Inak cesta juhom sa mi páči asi viac ako cesta cez Tatry, asi preto, že ju mám menej opozeranú a je viac nížinatá.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bratislavská stanica veru nie je miesto, ktoré by som ukázala cudzincovi, ale chvalabohu, má sa už prerábať, tak sa teším ako bude vyzerať! :)
      presne preto sa mi tiež páčila, lebo bola nová, ale kto vie kedy tadiaľ zasa pôjdem naprieč Slovenskom, kedže na východ sa tak skoro nechystám :) ale do Košíc by som sa rada pozrela ešte raz niekedy

      Odstrániť