Ciele v roku 2016

1/04/2016

Rok 2016 sa začal a veľa z nás už porušilo pár predsavzatí či ešte ani len nezačal. V minulom príspevku som povedala, že som si dala pár cieľov namiesto predsavzatí, ktoré vám v dnešnom príspevku predstavím. Sú to pre niekoho banality, pre niekoho to nebude ani tak cieľ, skôr normálna vec v živote, avšak ja si vážim každú chvíľu, ktorá len trošku vybočuje zo stereotypu v životoch človeka a užívam si každý jej moment. Tak ako pre niekoho je dovolenka cez leto k moru samozrejmosť, pre druhého je luxus.

Do nového roka som vstúpila ako osoba, ktorá si tento rok pôjde splniť sny, ktorá za sebou nechala veci či osoby, ktoré vie, že v jej živote už nemajú miesto, ktorá je pripravená na všetko a hlavne sa stane silnejšou osobnosťou. 

Zostavila som si tento rok do niekoľko bodov, ktoré chcem uskutočniť a splniť. Tento rok sa naozaj nechcem vyhovárať, chcem ísť do toho naplno a spraviť to, čomu som sa doteraz vyhýbala a odkladala nabok. 


Maturita, VŠ

Budem sa snažiť spraviť maturitu, ktorej sa obávam - hlavne nemeckej ekonomiky. Prihlásila som sa navyše ešte z anglického jazyka, čo teraz nechápem prečo som spravila, ale snáď to nejak dám. Tak isto sa chcem dostať na vysokú, avšak nikto nevie, či sa na nej udržím - je už jedno z akého dôvodu. Šancu dávam aj tým v zahraničí - Česko alebo Viedeň, ale nie som si istá, čo by som tam študovala. Dúfam, že na to ale prídem. :D

Cestovanie, brigáda

Cestovanie je jedna z vecí, ktorú milujem nadovšetko a som typ človeka, ktorý by nedokázal neísť nikam a pohybovať sa len vo svojom okolí. Milujem každé nečakané dobrodružstvo, každý výlet či už je to obyčajná cesta autom do mesta, kde som pred tým nebola alebo cesta za hranice. Milujem tú slobodu, ktorá sa nám pri cestovaní ponúka. Preto by som tento rok chcela navštíviť viac miest na Slovensku. Ešte pred tým, ako sa pozriem viac do sveta.
K tomu všetkému budem ale potrebovať nejaký príjem a kedže som ukončila jednu brigádu, hľadám si niečo lepšie čo mi bude viac vyhovovať a aby som nestrácala viac ako dostávala. Uvidíme čo mi nasledujúce mesiace ponúknu, pretože bez brigády dlho asi nevydržím. Postupne sa peniažky strácajú a nepribúdajú. :D


Vlastná značka, blog

Na týchto dvoch veciach budem tento rok pracovať. Chcela by som aby sa blogu darilo tento rok viac, aby sa znova postavil na nohy, kedže mesiace pred koncom roka to dosť upadlo kvôli škole. A hlavný projekt tohto roka je vytvorenie vlastnej značky. Mám veľa nápadov, množstvo dizajnov, ktoré chcem dostať na textil a splniť si tak sen mať niečo vlastné, začať "podnikať" a hlavne realizovať svoje nápady. A hlavne aby sa to ľudom páčilo. :)

Festivaly, koncerty, párty, výstavy

Za tento rok chcem navštíviť viac koncertov, navštíviť znova tých pár festivalov, na ktoré chodím a ak sa podarí aj nejaký nový a ísť aspoň raz za čas na nejakú párty do nejakého klubu. Možno aj do iného mesta, čo spojím s výletom, ak so mnou samozrejme ešte niekto pôjde. :D Hoci nie som ten typ človeka, ktorý každý piatok skáče s rukou nad hlavou a sedí po baroch, chcela by som častejšie takto vypadnúť von s kamarátkami, kamarátmi a užiť si niekde vonku než doma. Preto by som navštívila tento rok aj nejaké výstavy a kultúrnejšie podujatia. :)


A tie posledné body ako šťastie, zmena či spomienky vysvetlím jednoducho pár vetami. Treba to mať na očiach, aby sme nezabudli všímať si to malé, byť šťastný a milý k ľudom. Zmena predstavuje všetko čo tento rok podniknem a posunie ma to v živote ďalej. Môže to byť zlepšenie postavy, zmena prostredia či priorít. To ovplyvniť neviem (niektoré áno) a preto je tento rok - ako každý na začiatku - plný nevyčerpateľných možností. Na konci tohto roku si chcem odniesť množstvo spomienok na všetky zážitky s kamarátmi, na koncerty obľúbených kapiel, na milé stretnutia a mnoho iného. Chcem si na konci roku povedať, že som žila naplno a neflákala sa.

Na konci roka si prečítam tento príspevok a a verím, že si poviem, že som dokázala a zvládla viac ako ten minulý rok. :)


Aké plány máte do tohto roka vy? :) 

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Mojím hlavním cieľom mať aspoň 100 odberateľov na blogu a youtube. Nič mi neurobí takú radosť. �� snáď sa mi to podarí

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zelam Vela Stastia v Novom Roku,zdravia a vsetkeho dobreho,-drzim palce v predsavzatiach..A dakujem za naozaj pekny clanok.R_hrant

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky! Já chci hlavně hodně číst a když to půjde tak co nejvíce cestovat:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) tak dúfam, že sa nám to cestovanie splní :)

      Odstrániť