Greece Vol. 2

7/20/2016

Ahojte, po pár dňoch sa hlásim znovu, teraz už s aktuálnejším článkom a to konkrétne z Grécka. Mnohé z vás, ktoré sledujete na Facebooku moju stránku viete, že tu som už nejaký ten týždeň. Práve preto, že už mi ostáva ešte polovička pobytu tu, rozhodla som sa zaplaviť blog fotkami z ktorých vyžaruje leto a teplo. Sama takéto príspevky zbožňujem a dúfam, že aj vám sa bude páčiť ten môj.


Možno si spomínate tie čo ste tu už dlhšie, že v Grécku som bola aj minulý rok. A tento rok som tu znova. Obviously. Bola som tu na zárobku a zároveň aj na dovolenke, kedže mám aj nejaký ten voľný čas pre seba. Niekedy zo začiatku roka som pomaly začala premýšľať, čo s letom (viem, moc skoro ale nikdy nie je neskoro, hlavne na hľadanie brigády) a v hlave som mala stále túto možnosť. Chcela som sa sama ozvať a spýtať sa, či by to tento rok šlo tiež - zarobiť si a zároveň mať dovolenku v Grécku, do ktorého by som sa asi sama tak rýchlo nedostala, kedže v mojom To Visit liste sú úplne iné krajiny a miesta. Na maily ma ale už čakala správa s touto ponukou a tak som s radosťou prikývla a polovičku leta som mala zaobstaranú. A v tej druhej ostalo už len užívanie a cestovanie po okolí.

Našťastie celý jún ubiehal vcelku pomaly a tak som si mohla poriadne užiť dni voľna bez školy, ozveny, výlet do Jasnej a nakoniec aj intenzívny týždeň s L. pred mojím odletom. Ešte deň pred odletom som nebola zbalená a to som sa chcela pomaly začať baliť na začiatku týždňa. Nebola som si istá či mám všetko hoci z minulého roka som mala predstavu o tom, kedy kam pôjdeme, ako to bude prebiehať a čo potrebujem a čo naopak nie. Aj napriek tomu som sa ale zbalila trošku menej než by som mohla.

Trojhodinovú cestu z Atén som prespala, kedže som vstávala o štvrtej, autobusom cestovala vyše hodiny do Bratislavy na stanicu, tam strávila nejaký čas a potom hodinu autobusom do Viedne, čo sa mi zdalo že trvá omnoho kratšie ako minulý rok keď som takto cestovala. Tým, že som musela na letisku vyhodiť nedojedený rožok,  som mala možnosť ochutnať úžasné wrapy za takmer 5 €, ktoré sa nevyrovnali tým našim - väčším a lacnejším - z Tesca. #sarcasm 


Pri konzultovaní s mamou či mám všetko mi povedala, nech si vezmem viac teplejších vecí, aspoň jedny nohavice ešte a nejaké tričko, ale akosi som ju uistila (po prezretí všetkých možných stránok s počasím), že bude teplo a nebude to treba. A čo človek nechcel, takmer od začiatku pobytu tu od obeda fúka vietor (zrovna dnes keď píšem článok sa tu potím na stoličke, takže to nie je možno až tak aktuálne), sem tam je zatiahnuté a večer okolo deviatej keď sedíme nad večerou je fakt zima oproti minulému roku. Nehovorím, že mrznem v krátkych veciach, ale rozhodne by sa hodilo pár dlhších vecí. :D

Minulý rok bolo strašné teplo, teploty stúpali na 34 °C, bolo dusno a cez deň som pila jednu fľašku vody za druhou. Preto som si vzala teplejšie len legíny (a svetrík pre každý prípad) na let a cestu v taxíku z Atén, pretože vtedy sme mali taký, kde mal klímu pustenú snáď na 15 °C a mrzla som v ňom. Tentoraz ale bol taxikár mierumilovnejší a cítila som sa príjemne. 



Tým že je tu príjemnejšie a nepečiem sa tu v bezvetrí, sa na pár dní zmenilo aj more a pláže. More bolo vždy pokojné bez vĺn, a ak, tak malých, no predvčerom boli poriadne vlny a preto aj rozryli pláže v mojej blízkosti a zmenili ich k lepšiemu. Jedna je kamenistá a kamenistý piesok je iba na kúsku, a celá je hotová láva. Druhú tvorí zväčša iba kamenistý piesok, ale po týchto vlnách a teda aj väčších prílivoch sa objavil na oboch plážach čistejší piesok a tak som to hneď využila na nejaké fotky či pokojné prechádzanie a fotenie na pláži osamote. Konečne som si užila pláž akú vždy chcem a ktorú som mala si možnosť užiť len pár krát. A tak isto sa mi podarilo užiť si plávanie. Na pláži, kde som trávila väčšinu času som nedokázala prekonať strach z nevedomosti hĺbky, bála som sa, že si odrem nohu alebo niečo iné, poprípade sa obtriem o niečo nechutné a niečo ma stiahne dolu. Preto som trávila vo vode vždy len chvíľu, maximálne 3 metre od brehu avšak teraz som začala chodiť na druhú pláž, kde mi nič takéto nehrozí, prekonala som strach, zaplávala si a dokonca si aj pospala na deke. 


Presne ten kameň tam je prvý dôvod môjho strachu pokračovať ďalej a tak isto okolité kamene, ktoré nie je vidno.



Samospúšť je môj najlepší fotograf. 
Tak ako minulý rok, aj tento rok som mala problém s komármi. Našťastie to už nebolo také hrozné ako predtým, kedže vtedy som mala napuchnuté uštipnutia veľké ako dlaň, napuchnutý kotník tak sa mi nedalo ani chodiť a pomohol na to až náramok, ktorý zmiernil množstvo komárov v okolí mojej osoby. Tento rok som mala iný náramok, ktorý síce fungoval, ale už horšie a teda mi uštipnutia stále pribúdali - aj keď menšie. Nakoniec som dala na radu od L. a natrela sa citrónom. Nemyslela som si, že to bude naozaj fungovať a ono to naozaj funguje. Odvtedy sa mi všetky štipance zahojili, pár ich pribudlo, keď som sa nenatrela, ale aspoň ma tak neškrábu a nie je ich tak veľa. Vtipné bolo, že hneď ako som sa natrela všade okrem tváre, automaticky mi pribudli štipance pod okom a medzi obočím. :D 

Čas trávim prácou čo tu mám, pozeraním filmov, ktoré som si predtým stiahla, podarilo sa mi prečítať knihu, ktorú som čítala asi od marca a čítam ďalšiu, sem tam som aj na pláži, fotím a inak som na internete, spamujem instagram fotkami, píšem na blog a spím. Väčšinou dospávam po obede to, čo som mala naspať večer, ale tým, že večeriame okolo 9-tej a musím to spratať, pretiahne sa mi ten čas úplne inak a žijem večer s časom o hodinu menej. 

Čo sa týka jedla, tento rok je to bieda. Pár krát som bola na večeri vonku v meste Koroni alebo Vasilitsi, v blízkosti ktorého sa nachádzam, a všade som si vypýtala rybu, no buď nemali, alebo nebola až taká chutná. A dokola jesť šalát, opražený baklažán či cuketu, tzatziki alebo ako v mojom prípade dva krát po sebe na tom istom mieste mäso s ryžou, pretože nemali ani kuracé souvlaki. Ale tak všetko ostatné je aj tak chutné, len som sa tešila, že tak ako minulý rok, budem jesť ryby. A nič z toho. 

Koroni

Ako si užívate leto vy, trávite čas doma alebo niekde na dovolenke? Dajte vedieť do komentára! 

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Užívaj si leto a teda aj dovolenku s brigádou :) Fotky sú super a určite postni aj ďalšie fotky :)
    Aďulik Sun

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné fotky! Pořádně si tam ještě dny užívej :)

    BLOND SITE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ♥♥♥♥♥ nádherné prostredie, nádherné fotky. Musí to byť super zarábať si a zároveň dovolenkovať. Užívaj si!
    Lily Of the Valley

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem <3 je to tu naozaj pekné a je to rozhodne niečo iné ako brigáda doma :D

      Odstrániť
  4. Nádherné fotky, musím tam byť skvelo!:) Ja som mala ísť do Grécka na 4 mesačnú brigádu ale nemala som to srdce nechať tu priateľa:/

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem! :) tak 4 mesiaca by som nezvládla ani ja teda...

      Odstrániť
  5. krasne fotky) je to super spojeni! Nekam takhle vyjet, poznat nova mista, ale zaroven pracovat. V budoucnu bych chtela neco takoveho taky podniknout.
    A trik s citronem slysim poprve:D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som tiež počula prvý krát a vydarilo sa, bez toho triu by som tam asi chodila s napuchnutými nohami ako minulý rok :D

      Odstrániť