Starostlivosť o suchú pokožku I Navia

3/18/2017

Dlhší čas mám doma dva produkty, ktoré mi prišli niekedy začiatkom roka vrámci spolupráce s prírodnou značkou Navia. Veľmi som sa potešila, keď mi domov produkty prišli, pretože som si vybrala presne také, ktoré som potrebovala na moju pleť a vedela som, že ich budem vedieť určite plnohodnotne zrecenzovať. Vybrala som si šľahaný krém a dvojfázovú čistiacu emulziu. Oba produkty sú pre suchú a citlivú pleť.

S čím som ale nepočítala bol ekzém, ktorý sa mi po určitom čase spravil na tvári z tej hnusnej a dlhej zimy, ktorá bola silnejšia než tá minuloročná. Od leta sa mi držal v krátkych intervaloch, silnejších aj slabších ekzém vo vnútri lakťa, no nikdy som ho ešte nemala na tvári. Celé čelo som mala suché (dokonca ešte stále v malom množstve mám), šúpalo sa mi, ako keby mám na čele lupiny a svrbelo.

O pár dní na to sa mi objavili aj suché červené miesta na líci a brade a ja som sa musela prestať na takmer celé dva mesiace maľovať. Ešte stále nechcem pleť natoľko pokúšať, aj keď ekzém z tváre zmizol, no čelo je stále suchšie ako zbytok tváre. Tak si len mastím tvár rôznymi mastičkami. Všetky produkty, ktoré na pleť používam sú pre citlivú, suchú a začervenanú pokožku, tak ako aj tieto dva, ktoré dnes zrecenzujem.

Produkty som začala používať pár týždňov pred tým, ako sa mi udiala tá pohroma na tvári, ale vďaka častému používaniu nasledujúce mesiace viem, že to s týmto nemalo nič spoločné. Práve naopak. Bolo to presne to, čo moja pleť potrebovala a vďaka čomu je teraz na tom tak, ako je.

Čistiaca emulzia, Celotelový krém Navia

Dvojfázová čistiaca emulzia


Pred niekoľkými rokmi som na čistenie pleti ráno a večer tak nedbala. Riešila som to umytím vodou alebo odlíčením make-upu nejakým prípravkom. A tam to haslo. Teraz si to pleť sama vyžiadala a ja som si na to už tak zvykla, že je nemožné, aby som niekedy ráno na to zabudla.

Po tom ako mi prišla táto čistiaca emulzia, určená pre suchú, citlivú, podráždenú a začervenanú pleť, používam ju už každé ráno a večer. Pleť mi jemne prečistí, hydratuje a zmierni podráždenenie. Okrem toho zmierni aj začervenanie pleti a zbaví napätého pocitu. Ten som mala hlavne pri tom najhoršom štádiu ekzému a po tom, ako si umyjem pleť vodou. Hneď po použití tejto emulzie sa pleť upokojila a v polovičke prípadov ma nesvrbela. V tom druhom to zachránil ďalší produkt, o ktorom poviem niečo viac nižšie.

Emulzia je zložená z olejovej a vodnej fázy. V tej olejovej sa rozpúšťajú látky, ktoré vylučuje naše telo cez pokožku a vo vodnej zas nečistoty z vonkajšieho prostredia. Obsahuje hydrolát z Damašskej ruže (osviežuje, upokojuje začervenanie a alergické reakcie pleti), pupalkový olej (zmierňuje svrbenie a začervenanie pleti) a nerafinovaný jojobový olej (obnovuje elasticitu, omladzuje a vyhladzuje vrásky).

 Vraj odstráni aj vodeodolný make-up, čo som ja však neskúšala.

Šľahaný krém Levanduľa

Šľahaný krém - Levanduľa 


Takýto šľahaný krém som mala v rukách prvý raz a preto to bolo pre mňa opäť niečo nové. Je celotelový, takže ho môžete naniesť na tvár, ale aj na pery, ruky, nohy - kam chcete. Je určený opäť pre suchú pleť ale aj pre normálnu, namáhanú či zrelú. Nie je však vhodný pre tých, čo majú alergiu na orech, kedže obsahuje okrem iného aj bambucké maslo

Krém je v balení tuhý ale akonáhle ho naberiete na prst a nenesiete na pokožku, začne sa roztápať na jemný olej a tak ho naozaj netreba používať vo veľkom množstve. Nanáša sa však iba na vopred vyčistenú pokožku. Pleť ostane mastnejšia (ako moc záleží od množstva krému, ktoré použijete), hydratuje a regeneruje popraskanú pokožku. Zmäkčuje zhrubnutú pokožku na chodidlách a lakťoch, s čím som ja mala doteraz stále problém. 

Nikdy som nemala sama od seba pekné lakte, vždy som ich mala suché a tvrdšie, pretože som si ich nekrémovala. Nikdy som sa k tomu nedonútila, neskôr zabudla a ani mi žiaden krém na to tak nepomohol. No po dvoch natretiach som mala už lakte pekné a vydržalo mi to minimálne dva týždne, potom už musím tento rituál zaviesť znova. Ja som ho používala okrem lakťov hlavne na tvár, aby sa mi upokojila pokožka a ekzém, ktorý mi časom po použití mastičky od doktorky prešiel a našťastie sa už nevrátil a teraz rozmaznávam moje čelo týmto šľahaným krémom, aby nebolo tak suché. Dá sa ale použiť aj na pery či ako pleťová a vlasová maska, čo som sa dočítala na stránke no neskúšala to. 

Okrem vyššie spomínaného bambuckého masla obsahuje aj mandľový, avokádový olej a levanduľový esenciálny olej, ktorý krásne celý krém prevonia a vy cítite jej úžasnú vôňu. 
šľahaný krém Navia

Týmto produktom jednoducho nie je čo vytknúť. Kto ešte nemal niečo od Navii, do toho! Ak by vás zaujímali aj iné produkty od tejto značky, Daniela má na blogu niekoľko recenzií, napríklad na Bio hydrolát Damašská ruža alebo olivový krém. Ja ďakujem ešte na záver značke Navia za poskytnutie produktov.

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Presne takýto článok som potrebovala, pretože poslednú dobu veľmi bojujem so suchou pokožkou :)
    http://www.veraparadis.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám už dlhšiu dobu strašne suché a začervenané čelo, takže sa určite pozriem na to túto značku:)
    http://lifebyvan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na nej nie je naozaj nič čo by človek mohol asi skritizovať, ešte aj obal je krásny :)

      Odstrániť