Cesta po Slovensku s hlavným cieľom v Košiciach 1/2

8/26/2014

Ahojte, dnes vám ukážem fotky z našej rodinnej dovolenky - dalo by sa povedať. Tento rok sme nikde inde okrem Londýna cez školu neboli a cez leto tiež nikde tak sme sa vybrali na víkend do Košíc. Kedže sme šli autom, videli sme aj mnoho iného ako len Košice preto som aj nazvala tento článok (budú dva) ako Cesta po Slovensku... . :) Na výlet sme sa vybrali v piatok okolo piatej nabalenými babkinými osúchmi a domácou pizzou na osúchovom ceste a zásobami aj iného jedla len tak pod zub a pitia.



Prespali sme v Španej Doline, čo je taká malá dedinka, s históriou a krásnym prostredím. Veľmi sa mi tam páčilo aj keď v podstate to bolo jedno väčšie námestie so šenkom, zástavkou, "parkom", potom "dve ulice" s domami/chatkami a kostolom na kopci. :) Hneď ako sme sa ubytovali na izby sme vyšli von a popozerali si dedinku. Nemohla som si odpustiť milión fotiek, tak tento článok bude dlhší. :) Snáď sa fotky budú páčiť. :) 

Penzión, kde sme boli ubytovaný - bolo tam príjemne, my sme mali menšiu izbu ale na prespanie to úplne stačilo, postele boli mäkké (také mám rada) a bol tam aj televízor, čo ma potešilo. :D 



Toto som si proste musela odfotiť, veľmi sa mi to páčilo. :)


Bol tam aj takýto nádherný "domček", páčila sa mi tá lavička tak je fotka na svete. :D 


Do kostola sa dalo dostať viacerými cestami ale aj takýmito schodmi strmšími do kopca, kde sa nedalo zažnúť a museli sme ísť po tme. Dostala som mierny klaustrofóbny (alebo ako to mám povedať - nikdy som to slovo nepoužila takto vyčasované) šok a tak isto aj zo strachu z  výšky. Bolo to proste hrozné. V strede som sa musela zastaviť a vydýchať sa, pretože nie len že to bola záťaž na moju nie až tak dobrú kondičku ale musela som predýchať aj šok. 


A takto to dopadne, keď stojí za foťákom niekto iný ako ja a približne polovička fotiek by dopadla takto - mierne rozmazane, nezaostrene a druhá polovička totálne rozmazaná. Ešte šťastie, že fotím ja. :D Buď mama nevie fotiť alebo to tak moja osobnosť a výzor kazí celkovú kvalitu fotky. :D 


Na zástavke na Donovaloch, kde som si presadla dopredu, ani neviem prečo ale zrejme iba kvôli tomu, aby som zas mohla prepínať všetky pesničky čo mám v mp3-ke a pustiť iba niektoré. :D 


Na ceste do cieľu sme sa zastavili aj v dedine, v ktorej bývam (historicky prvý moment kedy ste sa dozvedeli kde bývam, nezneužite to!!! :D) ale na druhej strane Slovenska (dajme tomu) a na Slovensku už ďalšia takáto nie je iba v Česku a to tuším až tri. :D Odfotili sme sa pri kostole, odfotila som aj tieto fotky čo tu vidíte a šli ďalej. Pred dedinou (a nad) stavajú diaľnicu a tato sa rozprával s jednou pani z obecného úradu a vraj starostovia o sebe vedia, naša pošta skončí kopu krát u nich (čo je chyba len a len pošty, jedine že by ten človek zle napísal PSČ lebo si ho pomýlil) a nejaké akcie na stretnutie sa, spraviť taký výlet jednej dediny do druhej vraj bolo ale nie je to reálne kvôli diaľke a tak ďalej. :) 


Musela som. :D 


A tu je ešte z cesty "nad " dedinou fotka na ňu, aby sme mali akú takú predstavu aká je veľká. :) 


Neďaleko sme sa zastavili aj na Sivej Brade, čo je blízko Spišského hradu. Nachádza sa tam gejzír a ďalšie dva minerálne pramene. Gejzír bol pod kopcom, blízko bol aj pramienok, kde sa dá nabrať voda a na samom kopci sme našli "jazierko" s touto vodou. Celé okolie bolo presiaknuté, teda nie až tak ale bola tráva mokrá ale neprepadli by ste sa - aspoň myslím, my sme sa neprepadli a ani kopu ľudí pred nami. :D Na vrchu bol tento kríž a ak si dobre spomínam aj bazilika (myslím, že tam bolo napísané toto). Na druhej strane kopca sme si všimli ešte jeden prameň. :) 


Gejzír pod kopcom (ale zároveň na kopčeku) / na vrchu kopca "jazierko" 


Zo salaša/reštaurácie, čo bol blízko Sivej Brady sme odfotili z miestečka s výhľadom (budem sa opakovať) Spišský hrad


Povedala som si, že tieto fotky vám budú dnes stačiť a fotky už z Košíc si užijete zajtra. :) Naraz by toho bolo veľa. 

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Krásne fotečky a už sa teším na foto z môjho rodného mesta :)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ach, krásne, musí byť super výlet! :).
    inak, skvelé fotky!!!

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem pekne, bol to pekný výlet, uvidela som omnoho viac zo Slovenska než doteraz :)

      Odstrániť
  3. Na Spišký hrad by som sa chcela ísť niekedy pozrieť, zatiaľ však žiaľ nebola príležitosť, ale mám to v pláne.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. my sme boli len blízko, ale tiež by som ho raz chcela navštíviť, je fakt obrovský :)

      Odstrániť