καλή μέρα, Greece!

7/14/2015

v preklade dobrý deň

Ahojte, pred pár dňami týždňami skončila škola, začali prázdniny a oficiálne aj leto. Jedna dobrá správa za druhou, nie? Veľa z nás má kopec plánov, energie a hlavne kopec voľného času. Každý sa ho snažíme zaplniť niečim iným. Niekto celé leto pracuje a na dovolenku sa nedostane. Niekto si naplánoval, že bude cestovať po Slovensku, po iných krajinách k moru a spoznávať nové kraje, iný že bude chodiť na koncerty a festivaly. A určite je tu aj niekto, kto bude celý čas doma, s priateľmi a bude tráviť čas len s nimi a rodinou.




Tiež som si pred pár týždňami či mesiacmi začala plánovať čo budem cez leto robiť a ako sa zabavím. Najprv som plánovala, že budem chodiť po festivaloch (to by som ale najprv musela nejak lepšie hospodáriť a nemať mesiac suchoty), stanovať s priateľom (chystali sme sa ešte pred mojím odchodom do Grécka, ale nevyšlo to kvôli počasiu) a tak isto chodiť často von.



Ale ako sa hovorí, človek mieni, život mení (alebo Boh mení, whatever). Dlhšie som sa snažila nájsť si brigádu, nech si niečo zarobím a som viac samostatnejšia a nežijem na vreckovom od rodičoch a babky. Ukrutne som sa snažila niečo nájsť, ale nedarilo sa až nakoniec mi vyšiel iba Kaufland. Záučbu som dokončila, začala som pracovať sama za pokladňou a musím povedať, že aj keby to mohlo byť lepšie, vždy je to omnoho lepšie ako na začiatku. :D Teraz som si vzala 4 dni po sebe zmeny čo ostali voľné a robila od 4-10 čo znamenalo, že som prespávala v Trnave, ráno som šla na bus domov a o dve hodiny som šla zasa naspäť, len čo som sa najedla a umyla. Tieto štyri dni ma poriadne vyčerpali a nemohla som  vnímať nič iné ako robotu, bolesti chrbta, vyčerpanosť, únavu a posledné dni s mojím. Snažila som sa v tom "voľnom čase" venovať hlavne jemu.






Ešte pred tým som si dohodla robotu na leto, čiže som zistila, že veľa času na festivaly a také to chodenie a prespávanie po vonku nebude až také ľahké. Musela som rozložiť čas medzi seba, rodinu, priateľa a robotu. Ani som sa nenazdala a po ťažkých 4 dňoch v práci som letela do Grécka za novou robotou, ktorú som mala ešte skôr vybavenú. Prišla som sem včera a celý deň som skoro prespala - v lietadle, v taxíku takmer 3 hodiny cestou na miesto z Atén. Večer sme ešte boli na večeri do 11-tej, kde som sa bavila na internete a na jednej strane tam chcela ostať, pretože som si dlhšie mohla písať s mojím, ale na druhej strane som bola šťastná, keď on odišiel z wifiny a my sme sa pobrali domov, kde som sa mohla konečne vyspať. Myslím, že ten hodinový posun nie je hrozný, veď je to len hodina, ale ešte som to asi celkom nedospala a nedostala sa do toho normálu. :D




Je tu krásne, teplo a takmer celý deň počuť cikády (neviem či sa to tak normálne volá, ale tak to my nazývame aspoň), všade sú veľké "lúčne" koníky, jašterice, škorpióny a iná háveď. Hlavne veľa hnusných čiernych divných komárov, ktorý ma hneď v prvý deň poštípali a teraz mám celé opuchnuté lýtka, sem tam sa mi ťažko stúpne, ale inak sa to celkom dá.


Moje MUST HAVE na tento pobyt - hlavne sprej, krém a gél. :D 

cestou Grécka som sa necítila dobre tak som si zaobstarala čajíky aj tu :) 


Aj keď som tu ešte len jeden deň a nevyzerá to tu zle - práve naopak, cítim sa ako v raji - teším sa domov a na to, ako si to všetko vynahradím a užijem si stanovačky, dlhé letné večery vonku pri ohni či grile a hlavne môjho. Mám od mamy sľúbené, že nebude vyžadovať moju častú účasť doma. :D

Budem sa vám odtiaľto ozývať snáď častejšie, plánujem dohnať nejaké články a držať vás v tom teplom letnom počasí aké tu je a dúfam, že je aj bude doma keď sa vrátim. :) 

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Super článok!
    http://theworldbycornelia.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak držím palce v novej robote :) My sa s priateľom tiež chystáme do Grécka, ale iba na dovču, vieš, nachytať nejaký ten bronz :D A kde presne v Grécku si? Ak to nie je tajné :))

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja to tu mám tiež zároveň ako aj dovolenku, kedže veľa tu nerobím namáhavého, ale predsa len - nové prostredie a ľudia a ďaleko od mojich :)
      blízko je mesto Koroni, niekde tam úplne dole pri mori, na druhej strane už je vraj Afrika :D sama neviem kde presne to som, snáď to zistím čoskoro :)

      Odstrániť
  3. Už si super opálená! :) Ako si sa dostala k práci? Baví ťa?
    Dúfam, že budeš veľa fotiť a užívať si hlavne, ako to len pôjde! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Opálená som len na.rukách, asi blbé svetlo alebo čo lebo inak si to neuvedomujem. :) Až dnes som sa opalovala :)
      Cez rodičov som sa sem dostala, majú kontakty :D a samozrejme že budem fotit a spamovat tým všetky sociálne siete :D ďakujem, užijem :)

      Odstrániť
  4. pekný článok, uži si to tam v robote :)
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť