Potulky Bratislavou

8/26/2016

Už poriadne dlho som chcela navštíviť Bratislavu tak ako pred pár dňami. Bez toho, aby som šla niečo nakupovať, proste len si konečne prejsť Staré Mesto, pofotiť niečo do zbierky, pretože fotky z Bratislavy nemám a pravdu povediac, Instagram som tiež nemala čím zahltiť. Po vyše troch rokoch sa mi to podarilo. S Lukášom sme sa dohodli, že pôjdeme tak navečer, pochodíme mesto, on vyskúša trdelník, ktorý som mu opisovala pár dní dozadu a večer zakončíme na Slavíne s výhľadom na Bratislavu. Nakoniec to ale dopadlo úplne inak.

Najprv som mala dohodnuté stretnutie s paňou, ktorej som predala prívesky, no ani to nešlo podľa plánu. Situácia s výmenou áut nevyšla tak ako sme chceli, musela som ju nechať hodinu čakať a tesne pred Euroveou sme chytili všetky červené. Našťastie to ale zobrala v pohode a potom nechala čakať mňa kým si vyberie. Nakupovať som sprvu vôbec nechcela, no keď už sme tam boli tak sme pozreli nejaké podprsenky, no znova to nevyšlo tak ako som chcela. Namiesto jednej poriadnej s podporou som odišla s dvoma bez podpory a je isté, že si musím nájsť čas na nákup tej poriadnej. Ak neostanem do konca septembra o 200€ ľahšia tak asi ani o cent.


Rýchlo sme "nákupy" vzdali a utekali na Kamenné námestie pre trdelník. Dali sme si špeciál, tento týždeň to bol Toffifee trdelník. Za ten peniaz si už síce zmrzlinu dlho nekúpim, ale stálo to zato a môžem spokojne povedať, že som vyskúšala a neoľutovala. Čo by sme to boli ale za instagramerov, keby ich neodfotíme. Bohužiaľ sa nám nepáčilo pozadie, Lukáš ich chcel ísť odfotiť niekam ďalej, ale mne sa medzitým začala zmrzlina topiť a stekať po ruke, tak som bola donútená začať jesť. Keď sme si našli nejaké to miestečko na sedenie, odfotili sme naše roztopené, odjedené a okúsané trelníky, ktoré zožali celkom úspech aj na Daybyme. :D

Po zjedení počas sledovania chlapca, ktorý behal na kolobežke okolo nás, uväzneného holuba v starej budove za oknom, muža sledujúceho ľudí ďalekohľadom a pána spiaceho na zemi ďalej od nás, sme sa pobrali cez Michalskú bránu do mesta, spravili pár fotiek pri príjemnej hudbe a kým sme sa odtiaľ vymotali k mostu SNP, stihlo sa zotmieť. Chcela som mať viac fotiek za denného svetla, avšak tie čo nám vyšli sú tiež super.






Pri moste SNP sme strávili spolu so skupinkou dôchodcov zo zahraničia nejakú pol hodinku kým sme boli spokojný s fotkami Ufa. Požiadala som aj chlapa, ktorý sa pri nás zastavil akonáhle dôchodcovia zmizli, aby nás odfotil. Samozrejme, po slovensky, avšak on mi po anglicky odpovedal presne to čo som chcela počuť, tak to bolo také milé. Aj to, keď sa Lukáš nahol pobozkať ma na fotku a on hneď začal povzbudzovať "Yes, kiss her!", ako keby Lukáš potreboval povzbudenie. :D Fotky nie sú moc dobré, za čo môže sčasti vtedy asi zle nastavená scéna a ak už nebola, tak tomu nevenoval dostatok úsilia. Posunuli sme sa o pár metrov ďalej, našli výborné miesto a keď nešli ľudia, zapriahli sme do fotenia našu kamarátku samospúšť.




Od mostu SNP sme sa vybrali popri Dunaju až k Eurovei, kde sme zakotvili na tráve, odkiaľ nás vytrhlo moje kňučanie, že mi je už zima a vybrali sme sa autom ešte do Rače hore k vinohradom pozrieť si vysvietenú Bratislavu. Môj plán zakončiť večer na Slavíne teda tiež padol tak možno nabudúce. V ceste nám pod kolesá skočil takmer J. Kukura, ktorý s igelitkou v ruke nevedel či chce ísť cez prechod alebo naspäť na chodník. Či bol pod nejakým vplyvom ťažko povedať, avšak trúbenie auta preňho bolo nič.



FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / TRENDBOOK / DAYBYME

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Odpovede
    1. treba nájsť tie miesta, ktoré sú..každé mesto je krásne :)

      Odstrániť
  2. Do Bratislavy se chci někdy podívat - zatím se mi to nepoštěstilo, ale věřím, že je to moc hezký město :) Skvělý fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak dúfam, že sa ti raz podarí :) a ďakujem

      Odstrániť
  3. veľmi pekné fotky :))

    http://www.ellenya.com/2016/08/blazer-dress.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekné fotky :) vidím, že trdelník so zmrzlinou boduje :D
    Drew's beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, hej vtedy sme to v tej prvej vlne chceli skúsiť aj my :D

      Odstrániť