Grécka značka Apivita

11/25/2016

Ešte minulý rok, keď som bola na brigáde v Grécku, som objavila na letisku v Aténach pekný malý obchodík značky Apivita. Všetky produkty tam boli príliš drahé a potrebovala som darček pre sestru, a kedže tento obchodík bol mojou poslednou šancou, rozhodla som sa kúpiť tú najlacnejšiu vec čo tam mali. Balzam na pery za takmer 5 eur. Odvtedy som túto značku nikde nevidela a ani nevyhľadávala. Až do tohto leta, kedy som bola v Grécku znova a sestra si vypýtala balzam ešte raz. Veľmi si ho chválila tak som sa rozhodla jeden kúpiť aj pre seba. A odvtedy som po tejto značke začala túžiť.

Prednedávnom som vyhľadávala eshopy, kde ju môžem nájsť, pretože objednávať z Grécka sa mi kvôli poštovnému nechcelo. Ich produkty som našla na stránke www.notino.sk, čo je vlastne parfums.sk po novom. To už určite viete. 


Značka Apivita je teda pôvodom z Grécka, založená lekárnikmi v roku 1972,  Nikosom a Niki Koutsianas. Inšpirovali sa rozmanitosťou gréckej prírody a holistickou filozofiou Hippokrata. K tvorbe využívajú včelie produkty a bylinné extrakty

Preto je názov Apivita odvodený z latinských slov Apis (včela) a Vita (život). Výrobky pokožku hydratujú, chránia pred environmentálnymi agresormi a pôsobí preventívne proti starnutiu pokožky. Obsahuje tak isto 100% certifikované organické esenciálne oleje, ktoré pôsobia ako úľava od napätia a stresu.

Zo stránky Notino som si teda okamžite objednala nejaké ďalšie produkty, po ktorých túžilo moje srdce. Bola som prekvapená, ale nie všetky produkty sú také drahé (aj keď záleží od veľkosti balenia) a hlavne je rozdiel kupovať niečo na letisku a normálne na e-shope. Nechcela som míňať veľa peňazí, tak som sa rozhodla si vybrať krém na ruky, ktorý mi dochádzal a masku na tvár, ktorú som už nemala vôbec.


Balzam na pery

Musím povedať, že sestra sa nemýlila a nečudujem sa jej, že chcela na ďalší rok znova ten istý balzam na pery od tejto značky. Je úžasný a od konca leta som na pery nepoužila takmer žiaden iný balzam. Pomaly sa mi tento už míňa tak asi opäť siahnem po tom istom, ale možno inej príchute ako granátové jablko, ako mám teraz. Necítim síce žiadnu špecifickú vôňu, ale vyváži sa to výsledkom. Pery hydratuje niekoľko hodín, nemám ich suché a popraskané ako vždy ráno kvôli nočnému strojčeku, ktorý mi pery a ústa cez noc takmer úplne vysuší. 
Každý balzam má inú farbu a to akú farbu má zovňajšok, zodpovedá farbe balzamu. Konkrétne tento môj pery aj trochu sfarbí do červena ale nie natoľko, aby pery budili dojem ako po nanesení rúžu. Dodá perám zdravú červenú farbu. 
Stojí takmer 5 eur, no podľa mňa sa to oplatí aj keď je jasné, že sa dajú kúpiť aj omnoho lacnejšie a kvalitné balzamy na pery, no rozhodne vám tento môžem odporučiť a verím, že budete spokojné tak isto. 




Krém na ruky

Bez krému na ruky by som vyšla maximálne na poštu. Ani na turistiku bez krému nejdem. A preto som sa rozhodla trochu investovať do drahšieho krému na ruky ako som kupovala doteraz. Tento hydratačný krém na ruky obsahuje jasmín a biely čaj a je určený pre všetky typy pokožky aj pre suchú a veľmi suchú. Okrem toho, že hydratuje má za úlohu aj vyživovať a posilňovať nechty. Okamžite sa vstrebe do pokožky a nemôžem zabudnúť ani na jeho príjemnú vôňu. 💗

Stojí takmer 6 eur (50ml) čo by som normálne za žiaden z drogérie nedala, ale pri tomto mi za peniažkami smutno teda nie je. Takže ak chcete skúsiť niečo trochu drahšie ale zato prírodné, obetujte nejaké tie eurá navyše. 





Pleťová maska


Hlavnou zložkou tejto pleťovej maskyy Express beauty je med, olivový olej a pšeničné bielkoviny. Obsahuje lipidy a vitamíny, ktoré vyživujú a hydratujú pokožku, zlepšujú jej pružnosť a zanechávajú ju jemnú a vláčnu

Maska je priesvitná, takže na pleti ju nie je ani vidno, príjemne vonia a za 10 minút, kedy ju treba nechať pôsobiť, dokáže na pleti zaschnúť, že takmer zabudnete, že ju máte. Je cítiť, že na tvári niečo máte, ale rozhodne si to nikto nevšimne, preto som na to prvý krát aj zabudla a dala si ju dole za niečo dlhšie ako 10 minút. Pokožka ale bola pružná a jemná a tak ako pri produktoch vyššie, ani tu nemám čo zlé spomenúť. 


You Might Also Like

4 komentárov

  1. Perfekt napísaný článok, veľmi zaujímavá bola aj časť o histórii značky, opäť som sa niečo nové dozvedela. Produkty sa mi veľmi páčia, krém na ruky aj maska vyzerajú úžasne a som rada, že viem, kde sa k nim dostať. Idem sa ne hneď pozrieť.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne, určite nesklamú, ja už sa teším ako neskôr vyskúšam iné produkty od tejto značky :)

      Odstrániť