Moja prvá skúsenosť s umelými riasami - Esqido Lashes

5/14/2018

Už od Vianoc mám doma tieto krásne umelé riasy Esqido Lashes, ktoré mi prišli vrámci spolupráce s touto zahraničnou značkou. Kým mi neprišiel e-mail, ani som ich nepoznala. A možno je to aj preto, že umelé riasy nenosím. Aj napriek tomu, že ich mám doma už takmer pol roka, mala som ich na sebe maximálne doma, pretože sa do školy často nelíčim a nebola žiadna extra príležitosť, kedy by som ich využila, kedže to nie je úplne "all natural". A tiež som sa necítila komfortne s ich nasádzaním, kedže som sa to musela pekne krásne naučiť a povedzme si úprimne, ešte stále nie som profík. Ale robím pokroky!

Kedže som začiatočník a nevedela som, aké si vybrať, riadila som sa sprievodcom, ktorý majú na stránke a ktorý vám pomôže vybrať si podľa tvaru, veľkosti, typu oka a vašich preferencií a skúseností s umelými riasami tie správne, ktoré by boli pre vás najlepšie. Týmto postupom som sa dostala k párom Silhouette a po zmenení dvoch odpovedí ako na akú príležitosť by som ich nosila a aký typ som, k druhému páru Oh So Sweet. Neskôr uvidíte, že medzi nimi nie je veľký rozdiel, ktorý sa mi zdal na začiatku väčší, ale som rada, že som si nevybrala nejaké extra výrazné, ktoré by som nenosila už vôbec, pretože by som sa necítila už vôbec prirodzeno. 

Esqido Lashes

Balenie je veľmi pekné, minimalistické, no neviem sa rozhodnúť či sa mi páči viac toto s norkovými riasami, alebo tie s ultra jemnými vláknami, ktoré majú ako novinky. Všetky ich nájdete na stránke, naozaj veľké množstvo typov, čiže verím, že si vyberie každá z vás. Od jemnejších, elegantnejších, až po extravagantnejšie a nápaditejšie. 

Riasy sú veľmi jemné a príjemné na dotyk, čo som nečakala, pretože moja jediná skúsenosť pred týmito bola s jednými z drogérie, ktoré boli umelé aj na dotyk a hlavne podľa mňa katastrofálna kombinácia - čierne lepidlo, ktoré naozaj zle zasychalo. Esqido Lashes predávajú, samozrejme, aj lepidlo, ktoré ma dostalo svojím dizajnom, ale aj aplikátorom. Aplikátor je rovnaký ako od nejakej linky. Veľmi jemný, nenaberie zbytočne veľa lepidla a hlavne je biele, ktoré zasychá samozrejme do priesvitna. Lepidlo majú naozaj dobre vyriešené, pretože okrem toho, že spĺňa funkciu dizajnu, je aj funkčné a teda udrží riasy celý deň. Samozrejme, treba nabrať potrebné množstvo a nalepiť si ich v správnom čase - ani nie príliš skoro, ani neskoro. A dôležitá informácia, je bez latexu a vhodný aj pre citlivú oči. 

Esqido Companion Eyelash Glue

Oh So Sweet

Oh So Sweet

Umelé riasy sú krásne, čo môžete vidieť aj na fotkách. Dajú sa celkom ľahko nalepiť, držia dobre, vytvoria krásny efekt, oči zvýraznia a všetko to, čo od pekných a dobrých umelých riasach očakávate. Moje čo som si vybrala sú veľmi podobné tvarovo aj dĺžkovo, no Oh So Sweet sú viac vytočené dohora, čo môžete vidieť hlavne na koncoch rias. Silhouette sú jemnejšie objemovo, no vcelku veľmi podobné. Ak by som však mala mihalnice ako Lukáš, môj priateľ, nepotrebovala by som ani jedny, pretože narozdiel odo mňa, on ich má krásne vytočené, husté a dlhé. Skoro tak ako tie Oh so Sweet, len o niečo kratšie. 

Silhouette

Silhouette

Ale predsa len je tu pár vecí, s ktorými nejdem ruka v ruke a uberajú na úplnej spokojnosti. Prvá chybička krásy, ktorá ma nepotešila bolo prilepenie rias k plastu. Na koncoch boli prilepené vrstvou lepidla a veľmi, ale veľmi ťažko ich išlo odlepiť, aj s pomocou pinzety bez strachu, že ich poškodím. Konce som nakoniec aj tak odstrihla kvôli vrstve lepidla a nadmernej dĺžke, no strach tam bol. 

Druhá vec je bavlnený pás, na ktorom sú pripevnené riasy. Podľa mňa je príliš výrazný a tak je ťažšie si ich nalepiť ako začiatočník, pretože to veľmi vytŕča a inak ako bez čiernej linky sa nedajú nalepiť. Pre úplného začiatočníka by som ich preto asi úplne neodporučila, pretože na toto potrebujete už nejaké tie zručnosti alebo minimálne chuť sa učiť a skúšať ich a potom to pôjde. Dobrou správou je, že nie sú jednorázové, takže šancí máte viacej. 

Okrem týchto dvoch chybičiek nemajú snáď ani jednu, ktorú som si všimla. Možno keby nosím umelé riasy pravidelnejšie a rôzne iné značky, vedela by som ich porovnať a mala viac názorov, avšak takto mám iba tento a to, že som s nimi spokojná. Už musím len pracovať na mojich zručnostiach nalepiť si ich naozaj správne. 


Pozerala som minule video, kde si ich slečna nalepovala zospodu mihalníc, čo by som úplne kvôli lepidlu a mojej šikovnosti strčiť si všetko do oka neskúšala. Už ste to niekedy skúšali? Napíšte mi dole do komentáru a tiež to, či sa vám tieto umelé riasy páčia. 

Ak by ste si chceli  zakúpiť, pri nákupe nad $75 je poštovné zadarmo. 


Ak sa ti blog páči, určite ma podpor sledovaním blogu alebo Instagramu. Nájdeš ma pod všetkými týmito platformami.

You Might Also Like

6 komentárov

  1. tie Oh so sweet mi prídu viac prirodzené, alebo viac tvojmu oku svedčiace :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, keď na ne teraz pozerám, tiež mi tak prídu. Predsa len mám trošku väčšie oči, tak možno aj preto :)

      Odstrániť
  2. Oh so sweet vypadají nádherně. Já umělé řasy nepoužívám, ale na tvém oku vypadají pěkně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, isto vyzerajú na očiach každého, len je treba nájsť tie "pravé" :)

      Odstrániť
  3. vyzerajú krásne prirodzene :) ja mám trvalo predĺžené mihalnice, pretože som príliš nešikovná a nedokážem si tieto umelé lepiť sama O:-)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja na tom tiež nie som boh vie ako slávne, ale učím sa, ale asi by som sa bála ísť na trvalé predĺženie :D sranda, že pod laser som sa nebála ľahnúť :D

      Odstrániť