2016 I Rok splnených snov

12/31/2016

Tak ako každý rok, na konci sa väčšina z nás obzrie za celým rokom a zrekapituluje si, čo sa stalo, kde bol, čo videl, koho spoznal a čo naopak nevyšlo. Tento typ článkov mám ja osobne veľmi rada a vždy ho spisujem aj sem na blog, tak ako aj veľa iných blogeriek. Rada si prečítam aké úspechy v tom roku zažili a teším sa spolu s nimi. Už som niekoľko takýchto článkov čítala a všetky mali niečo spoločné. Pozitíva. Presne pre toto milujem tieto články. Asi najradšej ich tvorím a som schopná pri triedení fotiek, dávaní dokopy celého roka, písania a úpravy stráviť aj niekoľko hodín, tak ako tentoraz. 

Sprvu som ani nevedela akým štýlom začnem, pretože zakaždým vyzeral inak a už teraz by som ho takým štýlom nenapísala. Preto som sa rozhodla spraviť si poriadok vo všetkých fotkách a z nich si spraviť zhrnutie, čo sa za tento rok udialo a taktiež prejsť všetky články, v ktorých sa tieto významné udalosti nachádzali a dať to nejak dokopy. V prvom článku som napísala ciele, ktoré som na tento rok mala a všetky významné udalosti z tohto roka som sa rozhodla roztriediť do daných bodov. 

Maturita, VŠ


Maturitu som úspešne zvládla hoci nie na samé jednotky, ale aj horšie, no mám to a to je hlavné. Doteraz si pamätám, ako som po nemčine vyšla von červená a triasla som sa, pretože som povedala hlúposti alebo neodpovedala dostatočne na otázku "aké nemecké mestá by som chcela navštíviť". Na nemeckej ekonomike som bola celá mokrá a čo sa dalo, to som pokazila. A aj napriek tomu, že som mala šajnu asi z 12 % o čom je téma, prešla som a šťastnejšia som byť nemohla. Maturita z Excelu, korešpondencie a Omegy tiež nebola prechádzka ružovou záhradou, ale nakoniec som aj cez zadržiavané slzy zvládla opraviť niektoré veci čo som mala zle a dotiahnuť to do konca. To, že takmer celý Excel bol zle mi už ale náladu po zmaturovaní neskazilo. 😄 

Predtým a počas toho som riešila prihlášky na VŠ, pričom moje túžby sa stále menili a ja som chcela ísť vždy inam. Snom bol Zlín, kde som bola na kurze aj skúškach, avšak nevyšlo to a tak som nakoniec skončila tam kde som nechcela isť - na Ekonomickej univerzite. Doteraz ma to moc nechytilo, jediné pozitívum je, že prvý semester mám za sebou a ak spravím všetky skúšky, pokojne môžem začať druhý s horšími predmetmi. A potom ďalší ročník s ešte horšími, pre mňa nezaujímavými predmetmi. Uvidíme teda čo prinesie budúci rok. 

Cestovanie



Na tento rok som si zaumienila viac cestovať po Slovensku. Počas prvých mesiacoch som na to ani toľko nemyslela a rozhodne som to nemala nikde napísané, no teraz, ako som si dávala všetky fotky dokopy som si uvedomila, že som to stále mala v hlave a nijak inak a naozaj som sa snažila viac spoznávať. Veľa výletov na bicykli mi nevyšlo, ale ani toto leto som nevynechala cyklotúry na okolité hrady a zámky, ktoré navštevujem niekoľkokrát za leto. Prvý krát som bola na rozhľadni Veľká Homola, na hrade Pajštún, konečne sa dostala na mestskú vežu v Trnave (a to rovno 2 krát) a tak isto si prvý krát prešla Staré Mesto a nočnú Bratislavu, kam som inokedy chodila len do nákupných centier. 

Bola som na mojej prvej dovolenke s Lukášom v Nízkych Tatrách a vrchol môjho turistického snaženia bol výstup na Ďumbier, na čo nezabudnem asi do konca života. Ten výhľad stál za všetko! Pohladkala som mláďa medveďa, videla kamzíkov a vyliezla na Chopok, nie len po rotundu! Ak si chcete prečítať viac, tu sú články, do ktorých som celý výlet spísala - článok 1, článok 2. Neskôr sme s Lukášovou sestrou a otcom šli do Vysokých Tatier, kde sme s Lukášom objavili najlepší burger v Restart Burger Poprad a splnil sa mi ďalší sen. Po rokoch obchádzania som sa konečne dostala na Strečno

Prvý krát som navštívila Nitru, ktorá ma neočarila, bola na vianočných trhoch v rakúskom Mariazelli a prvý krát aj v Bratislave. Aj tento rok sa mi podarilo ísť na brigádu do Grécka tak ako minulý rok a hoci boli podmienky ťažšie ako rok predtým, užila som si to. Ak chcete, tu si môžte prečítať viac - článok 1, článok 2


Vlastná značka, blog

Vlastnú značku sa mi tento rok nepodarilo vytvoriť a časom som to úprimne aj pustila z hlavy kvôli niekoľkým okolnostiam, no teraz sa posledné mesiace venujem tomuto bodu a budúci rok to konečne bude. Keď pôjde všetko tak ako má, koncom januára by mali byť prvé veci vonku a ja len dúfam, že sa vám budú páčiť a bude to dobré. 

Blogu sa tento rok darilo najviac teraz, ku koncu roka. Na začiatku roka som toho mala veľa a venovala sa inému a tak mi na blog moc času neostávalo, ale počas leta som sa mu znova začala venovať a tak vyzerali aj čísla návštevnosti či sledovateľov. Po troch rokoch som začala blog zdieľať aj na svojom osobnom profile, k čomu som doteraz nemala odvahu a lepšie rozhodnutie asi nemohlo byť. Veľká vďaka patrí môjmu najlepšiemu chlapovi, ktorý ma podporuje a pomáha mi a bez neho by sa mi nezačalo dariť tak ako teraz. 
Blog má viacero nových čitateľov, ja sama som spoznala kopec skvelých ľudí práve vďaka nemu a tomu čo robím a to je asi tá najlepšia odmena aká môže byť. Nebudem hádať koľko likov pribudlo na Facebookovej stránke alebo odberateľov tu, pridám len tie najčítanejšie články za celý rok a všetkým vám, čitateľom, sa za celý rok podpory v akejkoľvek podobe poďakujem.  

Festivaly, koncerty, výstavy, akcie




Prvotné plány navštíviť festivaly čo roky predtým zlyhali, tak ako aj väčšina koncertov. V pláne som mala Imminence aj Normandie a kopu ďalších, ale zväčša zo zdravotných dôvodov mi vyšiel iba koncert Horkýže Slíže v Babylone pred meninami a Hurts vo Viedni pred narodeninami. Moje festivalové leto bol totálny fail, tak snáď budúce leto. Na výstavu som sa žiadnu ani nedostala, ale keďže toto je pozitívny článok, musím spomenúť, že som prvý krát tancovala swing s kamarátkou a hoci mi to nešlo, strašne som si ten večer užila a tanec sa mi naďalej hrozne páči. 

Nemám v koláži k týmto udalostiam síce fotky pretože som na ne zabudla, ale bola som na Stand Up Comedy Silné Reči v Trnave a zúčastnila sa castingu do 5 proti 5. Keď už som ani nemyslela, že nás zavolajú natáčať, zrazu sme boli tam, ja prvý krát pred kamerami a v januári ideme natáčať ďalej. A neodmysliteľne sem musím dať aj posledné dve blogerské akcie s Fabulous a Yves Rocher, na ktoré budem spomínať len v dobrom ešte dlho. 

Šťastie, zmena 



Poslednými cieľmi v tomto roku boli takéto otvorené bodíky ako šťastie a zmena. Vedela som, že chcem byť tento rok konečne šťastná a netrápiť sa. Chcela som zmenu, aj keď som si nebola istá akú. Nechcela som sa zamerať len na jedno. Zo začiatku roku som teda dva mesiace chodila pravidelne do posilňovne a videla som aj výsledky, čo ma neuveriteľne tešilo, ale potom som spohodlnela, spoznala Lukáša, maturovala, učila sa a nejak z toho postupne aj vzišlo, pretože som bola šťastná a voľný čas po bývalom už nenahrádzalo cvičenie ale Lukáš. A postupne sa z neho stal priateľ aj keď som zo začiatku nič také nechcela. A ani on. Teraz s cvičením začínam odznova, no ako naschvál, keď už som sa po sviatkoch rozhodla isť, večer ma prekvapila nejaká viróza a ja som hodiny vracala a na druhý deň bola schopná len spať.

najväčšia zmena, ktorá tento rok nastala, bola operácia očí, o ktorej ak si chcete prečítať viac, prečo, kde a ako, čítajte tento článok a ešte tento. Toto bol ten najväčší dar, ktorý sa mi začiatkom roka mohol prihodiť a ja som zaň strašne vďačná. Túžila som po tejto operácii od 15-tich rokov a verila som, že sa raz stane. Okrem toho všetko prebiehalo bez problémov a ani teraz nie je nič, čo by som na tom rozhodnutí ľutovala. 

Prekvapivo som dala na vlasy farbu, s čím som tento rok ani nepočítala a mala ich o niečo bledšie, ale žiaden veľký rozdiel. Z tmavej plavej je zlatá plavá po zosvetlení na najbledšiu farbu akou kedy moje vlasy boli a budú. Vždy som chcela bledšie vlasy vyskúšať a už vidím, že tudy cesta nevede a lepšie bude trošku tmavšia.  

A to šťastie čo ma v tomto roku postretlo bol tento chlap. Úplnou náhodou, na zoznamke, kde som zabíjala čas. Začali konverzácie o možnom aj nemožnom, všetkom aj ničom, ranné správy plné vtipných obrázkov a pekných správ, ktoré si ten druhý po zobudení prečítal a spoločné vytváranie príbehov. Už takmer 10 mesiacov ma robí každým dňom najšťastnejšou a ja len ďakujem, že mám tak skvelého, vďačného a rozumného muža. 💗 



Už teraz sa teším, ako si o pár dní sadnem a budem spisovať ciele na ďalší rok a na konci roka si to opäť prečítam a zistím, čo všetko som dotiahla ku koncu. A čo opäť nie. :D
Čo  priniesol rok 2016 vám a čo by ste chceli zažiť v roku 2017? :)

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Aj u mňa to bol rok splnených snov, konečne som bola na dovolenke pri mori, videla som Budapešť kam som sa chcela ísť už dávnejšie pozrieť. Dostala som sa na koncert milovanej skupiny Iné Kafé a bolo to naozaj úžasné, spoznala som veľmi dobrých ľudí a asi jediné, čo mi nevyšlo je nová práca, ale nevadí, v ďalšom roku mám čo doháňať. Dokonca som sa aj presťahovala na byt s kamarátkou a už sa nemusím obávať a hádať s bývalou spolubývajúcou, ktorej stále niečo prekážalo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budapešť by som chcela vidieť aj ja niekedy najbližšie :) dúfam, že IK si si užila poriadne! tak nech máš tento rok minimálne tak dobrý ako ten minulý :)

      Odstrániť
  2. super čláánok !! všetko len to najlepšie do nového roku !! :)))

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi rada čítam takéto zhrnutia, lebo popri škole a starostiach, ktoré sa nám v živote nevyhnú, si človek občas potrebuje spomenúť, kto je, čo ho baví a čo ho motivuje. Preto ti ďakujem za článok, ktorý mi pripomenul, že aj tie stresové situácie vždy nejako prežijeme, ak máme pred sebou nejaký cieľ, na ktorý sa môžeme tešiť ;)
    Veľa šťastia v roku 2017! ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti krásne za komentár :) pekne si to vystihla a aj tebe želám len ten najlepší rok 2017! :)

      Odstrániť
  4. Jeden z najlepších článkov o roku 2016, ktoré som čítala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Terka, s tou školou ma to mrzí. Ale si presvedčená o tom, že tam chceš ostať, aj keď Ťa to nebaví? S niečím podobným práve bojujem a každý deň nad tým rozmýšľam, či je správne robiť niečo len preto že by som mala, alebo sa to očakáva, alebo to dobre znie, keď to niekomu poviem, aj keď v skutočnosti ma to vôbec nenapĺňa a chcem robiť niečo úplne iné. Najradšej by som to zabalila a venovala sa tomu, čo ma baví. Pretože tento doktorát to je vlastne kombinácia troch vecí, ktoré úplne neznášam. A bojovať s tým nejako asi nemá zmysel. A nechcem si po dvoch rokoch povedať, že na to kašlem, keď už teraz pochybujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je práve to. Môj životný plán ani nikdy nebol ísť na vysokú školu, akoby to bolo niečo úžasné, bez čoho by môj život potom nikdy nemal zmysel. Ale na druhú stranu by mi bolo neskôr ľúto tam neísť, neskúsiť to a teraz keď tu už som, nechcem sa na to len tak vykašlať keď (zatiaľ) prechádzam a neprenášam každý rok dva predmety. Nechcem sklamať samú seba, že som sa vykašlala na niečo, čo som mohla zvládnuť. Preto sa snažím popri tom robiť to čo ma baví, rozbehnúť to a keď mi to na škole nepôjde alebo budem naozaj zničená a presvedčím sa, že stačilo, nebudem pokračovať. Určite nie je môj plán mať Ing. len preto, aby som sa tým mohla chváliť. :) Človek žije aj bez VŠ keď je šikovný v tom čo robí. :)

      Odstrániť
    2. A môj plán to práve bol. Mať ING z jadrovej fyziky. To práve dobre znie a rodina bola spokojná :D Lebo som naplnila očakávania. Bože aké povrchné! Ale toľkokrát som sa na to chcela vykašlať! A nakoniec ma to aj začalo baviť. Ale vidím okolo seba milión ľudí, ktorých to nebaví a len ich to deptá. A veľa krát popri škole vôbec nie je čas na nič iné. Ale keď ho máš a robíš čo Ťa baví a tú školu máš len ako taký doplnok, to je dobre. U mňa to tak práve bolo. Nikdy nebola pre mňa priorita. Ale všetko ostatné áno :D

      Odstrániť
    3. Uvidím ako t bude pokračovať, minimálne tento prvý ročník chcem zvládnuť a potom sa uvidí ako mi to celé pôjde. :) Dúfam, že aj mňa to začne baviť. :D Ja som sa nikdy neučila na jednotky, nikdy sa nevenovala škole na 100% a odvádzala som moju pozornosť k tomu, čo ma baví. Tak možno as mi takto podaarí zvládnuť aspoň Bakalára a potom budem tak šťastná, ako keby som ukončila školu ako inžinier. :D

      Odstrániť