Starostlivosť o vlasy s Omega Plex

7/23/2017

Niekedy pred pár mesiacmi som obdržala opäť väčší balík od Schwarzkopf tak ako minulý rok pred letom. Vtedy mi prišlo naozaj veľa produktov, ktoré som rozdelila do štyroch článkov, tak ak si chcete prečítať o tom ako na husté vlasy, ako si chrániť vlasy pred slnkom, ako byť svieža po celý deň alebo o vtedajších novinkách od Syoss-u, tak nech sa páči. Všetky z týchto produktov sa ešte predávajú, kedže to neboli limitované edície. Niektoré mám dokonca stále doma, čo to nie a nie doužívať, kedže ich nepoužívam denne. 

Tentoraz ma ale prekvapil menší balík, hoci v ňom bolo tiež vcelku dosť produktov. O novinkách, ktoré vám dnes predstavím, som si prečítala ešte skôr ako som ich mala doma na blogu Hanky. Môžete si teda prečítať aj iný názor na tieto produkty od Gliss Kur.  


V balíku som si našla celkovo sedem produktov, z toho päť noviniek vlasovej starostlivosti Gliss Kur Fiber Therapy s Omega Plex a dve farby na vlasy Color Expert, ktorá tiež obsahuje technológiu Omega Plex. Tie, ktoré ste to ešte možno úplne nezachytili z reklám alebo príspevkov na blogoch, priblížim trošku bližšie, čo sľubujú. Vďaka tejto novej receptúre sa dokážu obnoviť poškodené a chýbajúce vlasové väzby, spevnia sa vlasové vlákna a tým sa chránia pred budúcim poškodením

Novinky prišli na trh v dobrom čase, kedy bolo po zime, ktorá trvala naozaj dlho a hlavne bola omnoho silnejšia ako minulé roky. Tým trpela pleť ale aj vlasy a keď sme si ich častejšie fénovali či inak tepelne upravovali, to tiež nepomohlo. Tak ako teda obstáli?

Vlasy som mala podľa mňa v nie úplne najlepšom stave, kedže som si ich počas zimy zosvetlila prvý krát, dlhšie som ich mala také "bez farby", vyzerali jak vtáčie hniezdo, uzlovali sa mi a nedali sa poriadne česať. Keď som dala farbu, bolo to samozrejme lepšie, nahodila som svetlú plavú ale časom som mala už aj ja odrasty a tak som na ňu nahodila tmavú farbu, takže to bol pre moje vlasy ďalší šok, ktorý doteraz nikdy v živote nemali. Neboli to žiadne výrazné výkyvy, ako je to pri viacerých výraznejších farbách, no na nikdy nefarbené vlasy to bolo v priebehu dvoch mesiacov asi náročnejšie. A práve aj na farbením namáhané vlasy táto rada je, čo ma dosť potešilo.


Šampón obnovuje mikro-väzby vo vnútri vlasov, viditeľne zlepší kvalitu vlasov a chráni vlasové vlákno pred ďalším zaťažením. Tu nemám čo extra vytknúť, kedže vlasy som mala veľa krát pekné aj mimo použitia rôznych kondicionérov. Nemala som ich dokonca ani na ďalší deň mastné, čo je dobré znamenie pri mojich jemných vlasoch.

Kondicionér pôsobí rovnako ako šampón, a teda, že obnovuje väzby vlasového vlákna a chráni. Okrem toho by mal samozrejme lepšie rozčesávať, čo sa určite podarilo. Vždy keď som ho použila mi vlasy krásne vyhladil a mala som ich po usušení krásne, nepotrebovala som použiť iný kondicionér a vlasy mi nezaťažil tak veľmi ako maska. Keď som sa teraz vrátila z dovolenky z ktorej som si priniesla obrovský chumáč na hlave, ktorý nie a nie rozčesať, siahla som rovno po tomto kondicionéri. Použila som ho síce dva krát v menšom množstve, ale naozaj zabral a dokázala som si konečne krásne rozčesať hlavu, čo bol pre ma zázrak.

Na druhú stranu expresný regeneračný kondicionér u mňa ani teraz neuspel. Už som si jeden kúpila pre farbené vlasy, no posunula som ho ďalej, pretože funkciu vôbec neplnil a tak isto ani teraz. Vlasy si s ním nerozčešem, tak ho ani nepoužívam. Neviem, či len moje vlasy ho odmietajú alebo sa nájde aj medzi vami niekto s rovnakým problémom. Dajte mi vedieť. 


Rovnaký problém ako u expresného koncicionéra mám aj s regeneračnou maskou. Pre moje vlasy je očividne príliš ťažká a tak mám vlasy ešte v ten deň podvečer skoro mastné a preto ani túto už nepoužívam.  

Na regeneráciu pôsobí aj dvojfázový regeneračný olej v spreji. Jedna fáza obsahuje Omega Plex a obnovuje vlasové vlákno ako všetky produkty z tejto rady a druhá fáza sa stará o lesk a pružnosť. Ono vlasy som mala väčšinou vždy ako tak lesklé po vysušení, ale po nanesení tohto spreju mi prišli ešte hebkejšie a možno o trošku lesklejšie. Okrem toho mne osobne vôňa tejto rady vonia a tak beriem tento sprej aj ako konečnú vôňu na vlasy.


Nakoniec tu mám dve farby Color Expert, ktoré mi poslali a to v odtieni 4.0 Chladná hnedá, ktorú využila prednedávnom moja sestra a odtieň 7.0 Tmavá plavá, ktorú som krátko potom ako som ju dostala vyskúšala. Vlasy som mala ako som vyššie spomínala zosvetlené, chvíľu mala zlatú plavú, potom naniesla tmavšiu, kedže som sa chcela vrátiť k svojej farbe a bolo jednoduchšie nechať vymyť tmavšiu farbu ako pozerať na odrasty. Keď sa už ale vcelku vymyla a mala som opäť bledšie vlasy, rozhodla som si dať túto tmavú plavú, čo je v podstate moja pôvodná farba vlasov. V krabičke sa nachádzalo sérum proti lámavosti vlasov, ochranný regeneračný balzam, ktorý sa naniesol po farbení a vitalizujúci regeneračný kondicionér, ktorý sa naniesol po 3 týždňoch. Musím povedať, že po farbení boli vlasy krásne, omnoho lepšej kvality a farba mi vydržala v celku dlho. Teraz už som myslím opäť pri svojej farbe vlasov, čo je tmavá plavá. 

Ak by som to mala zhrnúť, až na masku a expresný kondicionér, ktoré mojim vlasom nikdy nesadli a nesadli ani teraz, som s produktami veľmi spokojná. Vlasy boli viditeľne zdravšie po dlhodobejšom používaní, no aj po prvom použití vyzerali lepšie, nadýchanejšie, ľahšie a zdravšie. Za mňa určite áno. 

Aké sú vaše skúsenosti? Sadli aj vám alebo máte iný názor? 



You Might Also Like

8 komentárov

  1. Gliss Kur som kedysi používala, no zistila som že mojim jemným vlasom velmi nevyhovuje. Od vtedy však prešiel nejaký čas, možno by nebolo zlé skusit ho opäť. Tieto produkty sa mi páčia, stačil by mi šampon a kondicionér, ked píšeš, že hlavne tie su dobre. Bez masky sa pokojne zaobidem :)
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne tieto vyhovujú, možno aj tebe nakoniec budú :) mne tiež stačí šampón a kondicionér, ostatné používam naozaj keď mám čas a chcem sa v kúpeľni hrať :D

      Odstrániť
  2. Šampón a kondicionér som už niekoľkokrát mala a vyhovovali mi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. gliss kur som niekedy používala veľmi často... ale jeho zloženie nerobilo veľmi dobre mojim vlasom... však boli a stále sú jedny z mála, ktorý majú produkty na kučeravé vlasy... škoda však je, že tieto produkty sú na vyrovnávanie kučeravých vlasov a nie na ich podporu... :/ :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gliss kur milujem :3 So šampónom som veľmi spokojná, pretože mi fakt zlepšil kvalitu vlasov :)

    OdpovedaťOdstrániť