Jarný detox pleti s Elixir Jeunesse

4/22/2018

S príchodom jari kvitne všetko, čo bolo predtým pod snehom alebo ukryté pod vrstvou ľadu a mrazu. Tak ako všetko vystavené mrazu, aj naše telo bolo skrehnuté, ostalo zanesené a nebudeme si klamať, niektorým vďaka sviatkom a teplejšiemu oblečeniu pribudlo aj niekoľko kíl, ktorých sa radi s príchodom tepla zbavujú. Pri prvých teplých slnečných lúčoch všetci triedime šatníky, vyhadzujeme nepotrebné veci, umývame okná a detoxikujeme telo zdravým jedlom. Ale nemali by sme zabudnúť detoxikovať aj našu pleť. Tá si po zime určite zaslúži správne produkty, ktoré ju ochránia a zlepšia jej stav.

Elixir Jeunesse
Koncom októbra minulého roku som bola na predstavení noviniek rady Elixir Jeunesse od Yves Rocher.  Na testovanie som obdržala celú radu, ktorá je práve na detoxikáciu pleti. V tom čase som mala aj PMS, tak boli výsledky pekne vidieť. Pred niekoľkými týždňami som však obdržala ďalší balíček, ktorý obsahoval ďalšie produkty, ktoré k tejto rade patria. Po veľmi dlhej dobe teda pridávam článok, ktorý si tieto produkty rozhodne zaslúžia

Sérum s dvojakým účinkom

Tak ako všetky ostatné produkty, aj tento obsahuje výťažok z Aphloie, ktorá pochádza z Madagaskaru. Má schopnosť revitalizácie, dokáže obnoviť svoju kôru a koncentrovať v sebe molekuly, ktoré ju chránia pred vplyvmi z vonkajšieho prostredia.  Práve preto sa nachádza aj v tejto rade, ktorá má ochrániť aj našu pleť pred negatívnymi vplyvmi. Bojuje tak proti týmto vplyvom a zároveň podporuje obnovu pleti. 

Pleť je po nanesení séra žiarivá a plná energie. Séra si nanášam večer, aby mali čas na pleti zapôsobiť a vždy mi to oplácajú účinkami. Ráno moja pleť vyzerá vždy lepšie, oddýchnutejšie, živšie a zdravšie. Mohli by ste si ho nanášať aj ráno, avšak neviem ako vy, ale ja ráno nemám nikdy toľko času, aby som si nanášala sérum aj krém a prinajlepšom sa ešte aj namaľovala, čo aj tak takmer nikdy nerobím, radšej sa poriadne vyspím. 

sérum s dvojakým účinkom

aplikátor séra

Detoxikačná micelárna voda

Vďaka zloženiu, ktoré obsahujú všetky produkty z tejto rady, napomáha pleť detoxikovať. Ja osobne ju používam len na vyčistenie pleti po odlíčení, pred nanesením nočného krému alebo masky, avšak dokáže odlíčiť aj drobný makeup, keď si chcete ušetriť čas. Zvykla som si menej používať micelárne vody, keďže bolo obdobie, kedy som uprednostňovala tie pred poriadnym odličovacím gélom či krémom a nemyslím si, že by to mojej pleti extra prospelo. Naozaj je lepšie nimi len pleť dočistiť a táto spolupracuje s ostatnými produktami z tejto rady super.

detoxikačná micelárna voda

Denný krém

Denný krém som mala spočiatku iba jeden, obyčajný, ale v poslednom balíčku mi prišiel tento istý pre suchú pleť, čo vidíte zvýraznené aj na obale. Zmenila sa tak aj konzistencia krému, ktorá je hustejšia v porovnaní s tým prvým a nočným krémom. A musím povedať, že tento mi vyhovuje omnoho viac, keďže pri tom obyčajnom sa mi robili po prejdení si rukami po tvári šulčeky z krému, ktoré sa mi pri inom nikdy nerobili. Pleť by mala byť po nanesení  okysličená, rozjasnená a zbavená únavy. Po mesiaci by sa mali zredukovať aj vrásky čo úplne potvrdiť neviem. 

denný krém pre suchú pleť

denný krém pre suchú pleť

Denná starostlivosť s OF30

Druhým denným krémom, ktorý mi prišiel v druhom balíčku je tento s ochranou nie len proti vonkajšími vplyvmi, ale aj proti slnku. Má veľmi jemnú, tekutú textúru. Nerobia sa mi po ňom šulčeky, ako pri tom dennom kréme, ktorý nebol určený pre suchú pleť a cítim, že je pleť vyživená a chránená. Momentálne používam tento každý deň, kedže ma slniečko sprevádza do školy každé ráno a chrániť sa treba aj keď sa vyslovene neopaľujeme. Má 30 ml, čo je o 20 menej ako v tégliku a tak mám pocit, že mi čoskoro dôjde. A to ma bude naozaj veľmi mrzieť.

denná starostlivosť

Kto sa tiež krémuje na indiána?

Nočná omladzujúca starostlivosť

Nočná starostlivosť obsahuje krém a zároveň aj jemný gél, čím sa veľmi ľahko rozotiera a naozaj ho stačí iba dva krát naniesť v malom množstve na prst. Obnovuje jemnosť pokožky, dodáva lesk a energiu a redukuje prvé vrásky či ryhy. Okrem iného obsahuje extrakt zo semien rakytníka rešetliakového, ktorý zlepšuje elasticitu a odolnosť pokožky. 

Na noc si ja osobne moc krémy nedávam, takže ho použijem iba raz za čas a jeho účinky teda  poriadne potvrdiť neviem, no pleť mám po celodennej starostlivosti, večernom odlíčení, dočistení a prípadnom nanesení tohto krému na nasledujúce ráno peknú, pružnú a jemnú. 


nočná omladzujúca starostlivosť

nočná omladzujúca starostlivosť

Roll-on proti kruhom a vačkom pod očami

Aplikátor obsahuje 3 kovové guličky, ktoré príjemne chladia a zároveň masírujú okolie pod očami, čím aj s pomocou chladivého gélu odstránia opuchy, kruhy pod očami a rozjasnia pohľad. Roll-on by sa mal používať aj ráno aj večer, no ja ho používam len ráno na zjemnenie kruhov pod očami, keď ich mám naozaj viditeľné. Je to asi aj môj najväčší favorit z celej rady. 

Po prvom použití, keď som mala naozaj veľké kruhy pod očami, som vačky pekne rozmasírovala, schladila a tie viditeľne ustúpili. Chvíľu to síce vyzeralo, že sa nič nedeje a len som mala červenú pokožku pod očami, no keď sfarbenie ustúpilo (asi som pritlačila viac než som potrebovala), vačky boli viditeľne spadnuté a kruhy zredukované. Aj tato si všimol, že ich mám menšie, keď som sa mu nadšene ukazovala. Odvtedy pravidelným používaním nemám kruhy pod očami také veľké, aby som ho musela používať neustále. Všetko však záleží od toho, ako som vyčerpaná a koľko času mám na spánok. 



roll-on proti kruhom pod očami


roll-on proti kruhom pod očami

roll-on proti kruhom pod očami

Detoxikačná maska

Masku používam vždy pred tým, ako idem do sprchy. V poslednom čase som prestala strácať čas nanesením masky a umytím pri umývadle a začala si ju nanášať aj zmývať pod sprchou či vo vani. Robím to tak ale iba pri maskách či géloch, ktoré na tvári nezaschnú, tak ako táto. Je to obyčajný gél, ktorý nemá žiadne sfarbenie a tak ju na pleti vôbec nevidno. Pleť okysličí a je po nej menej unavená. Stačí ju nechať na pleti 5-10 minút. 


detoxikačná maska


Čistiaci gél

Druhým gélovým prípravkom je čistiaci gél, ktorý má podobné zloženie, avšak obsahuje mikročiastočky z rastlinnej celulózy a tak je perfektným peelingom. Z pleti odstráni všetky nečistoty, odumreté bunky a vraj je vhodný aj na denné použitie. Ja peelingy na pleti používam naozaj zriedka, pri poriadnom čistení pleti, kedy sa o ňu naozaj postarám. Po tomto sa cítim veľmi príjemne a pleť je hebučká, čo je určite super znamenie. A hlavne sa necítim, ako keby mi po tvári drali kamene.

čístiaci gél


Ak si chcete pozrieť, ako dokázali produkty viditeľne zlepšiť stav pleti, určite si prečítajte článok u The Uni - My world

V závere by som zhodnotila, že celá rada je super a pleť poriadne prečistí a detoxikuje. Na výber je z naozaj veľkého mnostva produktov, ktoré môžete vyskúšať, no za seba rozhodne vyberám moje top 4 produkty. Sérum, roll-on, denný krém s OF30 a micelárna voda. 



Už ste niektoré z týchto produktov skúšali? Ak áno, ktoré a ako ste boli spokojné? :) 

Ak sa ti blog páči, určite ma podpor sledovaním blogu alebo Instagramu. Nájdeš ma pod všetkými týmito platformami. 


You Might Also Like

5 komentárov

  1. Za mňa ta micelárka je úplne top, je to jeden z mojich obľúbených produktov vôbec :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi pekne si spracovala recenziu :) ja túto radu používam odkedy mi prišla, a veľmi mi vyhovuje :) i keď ten čistiaci gél je na mňa trošku "agresívny" a používam ho veľmi opatrne :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) ja ju tiež odvtedy nepustím z ruky, pretože mi vyhovuje :)

      Odstrániť
  3. Tiež som túto radu testovala a mám z nej rovnaké pocity. Momentálne už na ňu nedám dopustiť :)

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť

  4. Love your post dear! If you want you can check out my blog.I write about fashion, beauty, and lifestyle.Maybe we can follow each other and be great blogger friends!

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdpovedaťOdstrániť