Live your life right

7/16/2015

Ahojte, dlhšie som chcela napísať nejaký pozitívny článok, ale nie vždy som mala náladu či čas. Asi som sa proste necítila na to, aby som mohla písať pekné slová a povzbudzovať a rozširovať „lásku a mier“. Sama som mala veľa problémov či starostí, ktoré som chcela vyriešiť a venovať sa teda iba im - preto som asi odsunula aj blog na vedľajšiu koľaj. Teraz som nabrala nový nádych (žeby to bolo novým prostredím či konečne pekným počasím?) a mám dosť voľného času venovať sa článkom, pozitívnemu mysleniu a všetkým takýmto veciam.



Medzi veci, ktoré som riešila niekoľko dní - niekedy cez tri hodiny až do neskorého večera a bola by som schopná aj dlhšie, keby som nebola k sebe samej dobrá - bolo práve výber vysokej školy. Viem, spomínala som to tu asi už niekoľko krát. Ale na konci školského ročníka som si povedala, že: „Ok, nechám to teraz už tak a pozriem sa na to znova neskôr.“ A potom znova neskôr. A potom som si uvedomila, že už som vyškrtla vyše 10 škôl, ktoré ma zaujali, prehodnotila prijímacie skúšky a predmety, ktoré by som približne mala a moje schopnosti úspešne vyštudovať tú školu.

A tak som sa na to znova vrhla cez prázdniny - mám predsa teraz viac času ako medzi písomkami. Doma na mňa čaká papier, kde mám napísaných asi 6-8 VŠ, rôzne odbory, a všetky si ešte raz prejdem a snáď mi ostanú maximálne 3, na ktoré sa budem chcieť dostať. Viem čo dokážem a chcem niečo, čo mi aj na niečo bude ak tam mám chodiť a učiť sa. Ale to čo by som chcela neprichádza v úvahu - čo je škoda.


Vtedy mi mama priniesla z Trnavskej univerzity časopis, ktorý tam majú ako školský a zaujali ma tam dve veci. Prvá bolo či na Dejinách umenia aj fotia, alebo to je len koníček jednej študentky toho odboru - pretože ak fotia, omnoho viac by som sa o to zaujímala - a druhá bol stĺpček, kde bolo myslím 10 viet, ktoré vyslovil pápež František celému svetu. Také jeho rady do života, malé prikázania, ktorých by sme sa mali držať. Neviem už presne pri akej príležitosti to bolo alebo tak, časopis akurát pri sebe nemám, ale keď som si to prečítala, hneď som sa pri tom zastavila a cítila, že toto by bol dobrý námet na článok a vybrala som tie, ktorými by sa človek mal riadiť vždy - či už to pápež povedal alebo nepovedal, či si veriaci alebo nie, či si dievča a či chalan. Proste nezáleží kto to povedal, pravda je to tak či tak a človek by mal na to myslieť. J

Ži a nechaj žiť

Každý by sa mal strať o to svoje a nechať druhých na pokoji. Nestarať sa do ich života, keď mu do toho nič nie je, neohovárať, nevytvárať zbytočné konflikty, nečumieť na niekoho len preto, že si dovolil nosiť niečo, čo nie je v tejto krajine bežné. Nechať každého nech ľúbi koho ľúbi, nech má deti kedy chce, nech robí to čo chce ak ho to baví a robí šťastným. To, že niekomu sa nepáči ak si niekto začal s takým a takým chlapcom len preto, že nenosí práve značkové oblečenie a fontánku na hlave, neznamená, že nie je normálny či nie je pre niekoho dosť dobrý.
Dýchajte, starajte sa o seba a rozvíjajte Váš talent, Vašu myseľ a spravte Váš život lepším a omnoho zaujímavejším. J Ak sa budete dostatočne venovať všetkému len nie tomuto, život bude omnoho lepší a budete sa cítiť viac šťastný.




Dávaj druhým kúsok zo seba

Nie je nič lepšie ako keď vidíte, že sa niekomu vďaka vám rozžiari tvár. Stačí jednoduchá pochvala či už šiat, alebo vlasov. Nemusíte najlepším priateľom stále niečo kupovať a darovať - stačí ponúknutie čokoládou. Niekedy je to omnoho viac. Hlavne ak ide o niečo, o čom ten druhý vie, že strašne zbožnujete a takmer nikdy nikomu kúsok nedáte.
Medzi „kúsok seba“ by som zaradila aj podporu. Človek ju potrebuje omnoho viac ako čokoládu. (Aspoň keby som si mala ja vybrať medzi objatím v najhorších chvíľach a čokoládou. Možno až potom, neskôr o pár minút by som zvolila aj čokoládu. :D) Každý z nás potrebuje cítiť, že niekomu na nás záleží, že nám verí a je tu pre nás vždy keď potrebujeme. Tak to dajte pocítiť tým, koho máte radi a ono sa to vráti. A ak nie, tak to asi nie sú praví kamaráti. J




V živote postupuj pomaly

Asi každý vie, že keď sa niekam strašne náhli, môže to dopadnúť ešte horšie, než keby sa nenáhlil. Spravíš rýchlo rozhodnutie, ktoré budeš potom ľutovať, pretože nebolo dobre premyslené. Hodíš predavačke peniaze bez toho, aby si vedel, koľko máš zaplatiť a nepočkáš, kým ti vydá a môžeš prísť o peniaze, ktoré ti patria. (Samozrejme, ak si zbohatlík a utieraš sa nimi na záchode tak potom sa ťa to netýka.) Nepočkáš, kým ti niekto dopovie čo má na srdci a keď si domyslíš pokračovanie ako google, môžeš sa sám doviesť do veľkého omylu, za ktorým bude nasledovať veľa iných zlých rozhodnutí. Nepočkáš na ten správny moment a môžeš všetko pokaziť ešte viac. Tak ako vzťah nemôžeš urýchliť, nemôžeš urýchliť ani určité veci v živote.
Dnešný svet je príliš unáhlený, čoho sa desím aj ja, ale na to tu máme leto, aby nás trošku zabrzdilo. Musíme sa už teraz naučiť vychutnávať si život, odhadnúť správny moment a nenáhliť sa za niečím, čo chce čas. Trochu spomaliť nie je zlé. Človek sa potom cíti omnoho uvoľnenejší. J


Zdravý spôsob trávenia času
Mňa pri tomto napadá voľba trávenia voľného času - rozvrh času. Čiže či budem sedieť doma, pracovať, flákať sa vonku s kamarátmi alebo s kýmkoľvek iným. Každý by si proste mal nájsť čas pre druhého hocikedy - nikto sa nemôže zavaliť len prácou, pretože potrebuje peniaze. Každý potrebuje oddych a zábavu. Tá by nemala v živote nikoho chýbať. A hlavná vec - ani čas pre seba samého. Vyskúšať si rôzne masky, skúsiť iný make-up, nalakovať si nechty rôznymi vzormi, skúsiť vytvoriť niečo Hand-Made, rozvíjať talent či objaviť nový koníček.



Prestaňte byť negatívny

Toto sa týka aj mňa, pretože som v určitých životných momentoch dosť negatívna, a verím, že sa nič nezlepší, pôjde to dole vodou a nevyrieši sa to. Ale kedy by sa malo niečo zmeniť k lepšiemu než vtedy, keď začneme myslieť pozitívne, na to dobré čo sa nám vďaka tomu zlému môže stať, na to, čo je v danej situácii stále to dobré. Aspoň sa tak nezaťažujete, keď myslíte pozitívne. Problémy nás ťahajú ku dnu, robia nám vrásky a iné zdravotné problémy. Nebudete negatívny  =  menej stresu  = menej problémov = jasnejšia hlava. Jednoduché. Hoci to nie je vždy také ľahké, chápem. Ale zamyslite sa, v koľkých situáciách, by ste mohli menej vyšilovať, menej sa strachovať a menej sa rozčuľovať?



Ako sa vám darí spĺňať tieto body? :) 

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Ja mám veľmi rada takéto "pozitívne" články , takže vďaka, že si sa aj ty rozhodla niečo takéto písať :)
    Snažím sa ich dodržiavať, ale priznám sa, že cez prázdniny je to oveľa ľahšie ako cez školu a zhon ;) Uvidíme, ako mi to pôjde cez školu ale verím, že ak načerpám dosť pozitívnej energie , snáď to všetko zvládnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. už mi také články chýbali :)
      presne, cez školu sa venujeme len učeniu a opravovaniu známok a prestaneme tak trochu žiť a užívať si :)

      Odstrániť
  2. Napísala si to úžasne, klobúk dolu, naozaj. Príspevok nebol príliš dlhý a mal myšlienku, čo sa mne osobne veľmi páči, veľmi rada takéto články čítam. Ja sa zo všetkých síl snažím druhých ľudí posudzovať a starať so do ich života v čo možno najmenšej miere, sama nemám rada ľudí, ktorých jedinou náplňou práce je pozorovať, čo robia durhí a ako to robia a kritizovať ich. A posledný bod negativizmus sa snažím zo svojho života vylučovať čo možno najviac, snažím sa nazerať na vecí, ľudí a situácie pozitívne, každý si niečo zažil aj ja a asi ja to ma posunulo bližšie k tomu, byť pozitívna. A ešte sa snažím usmievať, lebo úsmev robí veľmi veľa.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne ^.^ úsmev je veľmi dôležitý, to áno :)

      Odstrániť